Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

06 Oktober 2011

Jom Bebel Panjang

Assalamualaikum w.b.t and selamat malam..


Selamat bertemu kembali. Hehe. Finally, aku kembali jugak untuk mengarut kat blog buruk aku ni. Lama betul aku menyepikan diri dari dunia blog ni kan? Kenapa ek? Dah hilang minat ke? Of course tak. Aku suka membebel. Mana boleh tak minat layan blog. Blog la tempat aku lepas tension. Kalau takde blog, kat mana lagi la port aku nak lepas geram, sedih or suka aku kan? Hik hik hik. Alasan kenapa aku dah lama tak online tu, nanti jela aku cerita ek. Bahaya sekarang ni. Takut ada spy la. Kah kah kah.


Harini tiba-tiba je tergerak nak membebel. Sebab apa? Sebab harini ada orang buat aku geram. Haha. Kesian ko blog. Jadi tempat aku nak lepaskan marah je. :-) Actually, harini aku rasa agak sakit hati jugak la kat someone kat office aku. Siapa yang aku maksudkan, tak perlu la aku nyatakan. Cukuplah setakat aku gelarkan dia sebagai Mrs. C untuk bagi korang faham apa yang aku  nak ceritakan ni (kalau ada yang baca la.. hehe).


Tadi masa rehat, aku and tiga orang kawan sepejabat pergi kantin. Lepas order makanan yang kitorang nak, kitorang lepak kat satu deret meja. Sembang-sembang sambil tunggu order siap. Tak lama lepas tu, tiba-tiba je muncul Mrs. C. Aku takde la benci dia ke apa ke. Cuma aku tak suka sangat nak terserempak dengan dia. Untuk apa pun. Dia sendiri yang suka cari pasal dengan aku. Baik la kalau aku elakkan dari bertembung dengan dia. Dapat jugak elakkan rasa menyampah dengan sikap dia yang macam tu makin bertambah dalam hati aku ni. Huhu.


Mula-mula aku tak perasan pun dia muncul. Tiba-tiba je dia tepuk bahu aku. Selamba badak je dia suruh aku pindah tempat duduk lain sebab dia nak duduk kat situ. Aku pulak, entah apa punya sengal, terus je bangun pindah tempat lain. Rasa macam orang dungu pulak. Spontan terus bangun. Haiiissshhh.. Aku takde la nak kecik hati ke apa ke bila dia buat macam tu. Aku just rasa geram and sakit hati je. Ikut suka dia je nak halau aku kan. Tak kisah la tu kan. Yang buat aku rasa pelik, kenapa dalam banyak-banyak kawan aku yang ada kat situ, aku jugak yang dia pilih untuk suruh pindah tempat duduk. Dah macam orang terbuang pulak aku rasa tadi. Yerla kan, tiba-tiba pulak kena duduk meja lain sorang-sorang. Malu okeh.


Aku perasan muka kawan-kawan aku berubah bila Mrs. C tu cakap macam tu. Aku nampak dorang tertoleh-toleh pandang aku. Huhu. Tapi aku buat muka rileks je walaupun rasa terhina tu ada sikit. Haha. Agak kurang sopan la pada aku sikap Mrs. C tu. Lepas dia suruh aku tukar tempat duduk tu, ada la geng dia yang tegur perbuatan dia. Bukan la tegur secara direct. Tapi boleh la untuk buatkan Mrs. C tu toleh kat aku and tanya "TAK PE KE?" banyak-banyak kali. Sangat annoying betul la.  Cara dia tanya tu memang nampak sangat tak ikhlasnya. Hurmmm..


Ikutkan rasa sakit hati aku tadi, mau je aku naik masuk office dulu. Tapi tak nak la nampak sangat macam nak larikan diri dari dia. Karang dikatanya aku cepat sentap pulak. Actually, aku tak sentap pun. Aku marah ok. MARAH! Tau kenapa? Aku tak pernah cari pasal dengan dia. Dia yang mulakan dulu sikap annoying dia tu. Dari first aku masuk kerja kat situ lagi. Meh aku story sikit apa yang dia pernah buat kat aku.


1. Masa mula-mula masuk kerja. Baru lapor diri. Aku tak kenal orang sangat pun. Orang seksyen aku sendiri pun aku belum betul-betul kenal. Dengan orang bahagian or seksyen lain apatah lagi kan? Boleh pulak satu hari tu die tiba-tiba je sound aku and sorang lagi akak yang baru je lapor diri masa tu kat perhimpunan jabatan. Dia cakap aku and akak tu sombong sebab tak tegur senior. Jangan berlagak la katanya. Naik blur aku jadinya. Sombong menda pulak kan? Baru je nampak muka dia untuk pertama kalinya pada haritu. Dia duduk belakang seat kitorang. Mana la nak sedar. Dia pesan suruh kitorang senyum bila jumpa orang-orang lama kat office. Tapi sekali pun dia tak pernah balas kalau aku senyum kat dia. Siap pura-pura pandang tempat lain ada la. Apa da..

2. Masa meeting berkaitan kewangan. Lepas meeting, ada la jamuan sikit kan. Aku share ambik cekodok dalam satu piring dengan akak yang pergi sekali meeting tu dengan aku. Tiba-tiba Mrs. C ni cakap kuat-kuat sampai satu bilik meeting tu pandang kat aku. Dia mintak cekodok yang aku share dengan akak satu office tu. Cara dia cakap tu, buatkan macam aku ni tamak makan sorang cekodok tu. Padahal aku ambik 5 je kot. Tu pun share dengan akak tu. Sama macam orang lain ambik. Malu aku bila dia cakap macam tu okeh. Akak office aku tu pun geram je dengan Mrs. C tu.

3. Haritu anak dia nak kahwin. Aku tau semua staff kat seksyen aku dapat kad jemputan. Tapi aku?? Nampak sangat dia yang anti dengan aku. Selamba badak je kan buat macam tu. Tak kisah sangat pun dapat jemputan ke tak. Tak heran pon. Haha. Tapi kot ye pun anti aku, jangan la nampak sangat. Sangat tak matang lor. Agak kebudak-budakan. Betul tak?

4. Ada sekali tu dia call kat area tempat duduk aku. Kebetulan aku angkat. Lepas dia bagitau nak cakap dengan sape, aku pass la kat akak tu. Boleh pulak dia macam nak kata aku ni kurang ajar. Sebabnya masa aku nak bagi telefon tu kat akak yang dia nak cakap tu, akak tu tanya kat aku siapa yang call. Aku cakap tak tau la kan. Dah memang aku tak tau pun. Aku tanya siapa dia, dia tak jawab. Dia terus potong aku cakap and bagitau nak cakap dengan akak tu. Tu pun still nak kata aku kurang ajar. What the.... Arrrggghhhh!!! Geram betul la!

5. And ada sekali tu dia call. Aku pass kat akak tu jugak. Dia tanya sape angkat call. Akak tu cakap la nama aku. Tau apa dia cakap? Dia persoalkan kenapa orang panggil aku nama tu. Kalau nak tau panggil nama apa, klik SINI okeh. Masalahnya kan, kenapa nama aku pun nak dipertikaikan? Salah ke kalau nama aku macam tu? And untuk pengetahuan korang, tak pernah sekali pun dia panggil aku dengan gelaran tu. Maybe pada dia, tak layak kot nama tu untuk aku. Aku tak kisah pun. Tapi aku rasa kelakar. Orang macam ni pun ada ye? HAHAHA.

6. Ada sekali tu pulak, dia tanya aku pasal something. Aku agak blur nak jawab. Aku mintak dia tunggu kejap sebab nak pastikan dulu betul ke tak apa yang aku nak terangkan kat dia tu. Aku tak tau la sama ada dia sengaja atau tak, tapi aku dengar tau dia kutuk aku kat someone. Bajet nak kata aku ni tak tau apa-apa la. Haaaiiissshh.. Sabar jela. Pastu aku bagitau la dia apa yang dia tanya. Tapi aku tau. Confirm dia nak pertikaikan apa aku cakap tu. Buktinya, esoknya dia call pulak orang atasan aku. Tanya benda yang sama. Padahal, sia-sia je dia pergi tanya tu. Ok. Kalau dia BAGUS sangat, kenapa tak dia cari je kat laman web yang berkaitan. For sure, maklumat yang ada kat situ sangat-sangat membantu okeh!


Haaaa.. Hambik kau. Panjang berjela aku taip. Nampak sangat aku geram kan? Haha. Tapi memang betul pun apa yang taipkan ni. Nampak tak sape yang cari pasal? Aku ke Mrs. C? Huhu. Ok la. Aku dah penat. Selamat malam semua...



Nota Cik Rimau : Esok pakcik tu masuk office balik. Tak aman balik. Hurmmmmmmm..

3 ulasan:

Prince Halilintar berkata...

kenapalah Mrs C tu betul2 dengki sgt dgn cik rimau kan...sabar la byk2..jgn layan sgt org camtu..

Cik Cura berkata...

die jeles ngan cik rimau tu.. huhu

spongebob berkata...

cik rimau kene byk sbr yek.cik spongebob tumpang simpati.(ade kene mengene ke x?)heehehhe..gud luck

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...