Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

31 Disember 2011

Selamat Datang 2012

Assalamualaikum and selamat malam..


Sedar tak sedar,kita dah pun sampai ke penghujung tahun 2011. Dalam masa beberapa jam je lagi, tahun 2011 akan melabuhkan tirainya. Bermulalah satu lagi tahun yang baru, tahun 2012. And aku sangat-sangat pasti,malam ni aku tak dapat tidur lena. Kenapa? Of course la sebab sambutan tahun baru ni. Jiran sekitar rumah aku ni jenis yang suka main mercun untuk raikan apa jenis sambutan termasuk la untuk sambut tahun baru. Tak aman la jawabnya malam ni. Adehhh...


Kalau intai dari tingkap tengah malam nanti, confirm nampak ni. Rupa cantik, tapi bunyi menyakitkan telinga and hati. :p  *Gambar dari Google.

Memandangkan tahun baru dah nak tiba, sure ramai yang berkongsi apa azam tahun baru yang nak dicapai. Kalau tengok kat facebook pon, rata-rata banyak yang buat status berkaitan azam tahun baru. Biasa la tu kan? Aku pulak? Errr.. Malas la nak cakap. Bukan tak nak cakap sebab takde azam. Saja tak nak share. Kah kah kah. Boleh bagi alasan gitu?  :p


Tahun ni tak banyak benda best yang jadi dalam hidup aku. Biasa-biasa je. Banyak habiskan masa dengan kerja. Sampai bulan depan pun aku mungkin busy lagi dengan kerja. Bulan ni je dah berapa kali kena balik malam. Kerja, kerja dan kerja. Penatnya.. 


So, sempena tahun baru yang bakal membuatkan aku bertambah tua (nak masuk 23 dah weiiii!!!), aku hope tahun depan aku ada banyak masa untuk rehat. HAHAHA. Jangan salah faham. Ini bukan azam tahun baru aku yer. Ini harapan semata-mata. :-) Hope tak payah nak balik malam dah. Nak tambah lagi boleh? Nak kawin! Haha. Ok. Yang last sekali tu tipu. Belum ada dalam perancangan. Hehe.



Nota Cik Rimau : Ok la. Nak hilangkan kebosanan. Jom tengok Idola Kecil 4 Final. Nak Hairul menang boleh tak?? Hehe.

13 Disember 2011

Menyampahnya!!!

Aku dah makin fed up dengan sesetengah manusia kat pejabat ni. Aku tak benci dorang. Tapi perbuatan and percakapan dorang, kadang-kadang menyakitkan hati aku. Bukan dorang tak nampak aku marah. Bukan dorang tak nampak aku tarik muka. Tapi entah kenapa, dorang tetap sambung apa yang dorang buat or cakap. Apa? Ingat aku kayu? Batu? Robot yang takde perasaan? Aku manusia biasa ok. Yang ada hati, yang ada perasaan. So, please la.. Jangan teruskan apa yang korang buat tu. Maybe aku diamkan je selama ni. Aku tak balas sangat apa yang korang cakap or buat. Tapi tu bukan bermakna korang boleh buat sesuka hati korang je. Arrrgghhh.. Sakitnya hati!!!!!!!


12 Disember 2011

Download Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)

Assalamualaikum dan selamat pagi...


Saja nak bebel pagi-pagi. Nak share something dengan korang. Mungkin ada antara korang yang dah tau yang borang BR1M ni boleh download kat laman web treasury. Kalau yang dah tau tu ok la. Tapi bagi yang masih belum tau, better download je kan daripada kena beratur panjang untuk dapatkan borang tu. Penat wooo nak beratur lama-lama. So, jalan paling mudah, download je. Hehe. Korang boleh download borang tu kat sini ye kawan-kawan. Bagi yang berminat and berkelayakan. :-)




Ok la. Masa untuk habiskan sarapan. Papai semua...

27 November 2011

Bicara PERSADA : Merancang Bahagia Bersama Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah bin Kamsah

Assalamualaikum dan salam hari Ahad semua...


Lama gila aku tak update kan. Kenapa la sejak akhir-akhir ni rasa malas sangat nak bukak blog ni. Padahal dulu bukan main rajin lagi. Haha. Mungkin sebab ramai orang office aku dah tau blog ni kot? :-) 


Ok. Tak payah nak intro panjang-panjang. Just nak share gambar masa Bicara Persada : Merancang Bahagia oleh Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah bin Kamsah yang diadakan di Auditorium KR Soma, Wisma Tun Sambanthan pada 14 November 2011. Majlis Ceramah Sambil Berdialog ni dianjurkan oleh Persatuan Pegawai Perancang Bandar dan Desa, Malaysia (PERSADA). Secara peribadinya, aku rasa majlis ni best. Sangat best. Cara penyampaian Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah bin Kamsah memang berjaya membuatkan pegawai-pegawai yang hadir terus melekat untuk dengar ceramah yang disampaikannnya. Memang tak rugi la aku pergi haritu. Huhu. Tapi agak malang sebab tak sempat nak ambik gambar dia. :-(






Huhu. Tak banyak pun gambar yang aku dapat. Ini pun cilok dari sorang akak tu. Hehe. 



Nota Cik Rimau : Sekarang office agak tunggang langgang. Tengah buat pengubahsuaian. Nanti bila free, Cik Rimau uploadkan gambar office yang dah macam tongkang pecah tu ye. Selamat bercuti esok.. Yahooo.. Dapat rehat lama. Hehe. Salam Maal Hijrah.

17 November 2011

Kembali Aktif...

Selamat pagi semua..


Huhu. Sakit tekak pulak pagi ni. Haiiissshhh.. Hurmm.. Korang ada yang dah sampai pejabat ke? Awal tak aku masuk pejabat? Hak hak hak. Actually takde apa pun yang aku nak sharekan kat sini. Just nak cakap, aku tak jadi tukar url blog. Sebelum ni kan banyak kali aku cakap nak tukar. Tapi bila fikirkan semula, rasa macam rugi pulak. Lagipun, aku dah ada plan lain. Plan baik punya. Hahaha. And insyaAllah, start harini nak jadi blogger aktif macam sebelum ni. Errr... Boleh ke nie??  :-)


Nota Cik Rimau : Akibat tangan terlebih gatal, habis berparut muka Cik Rimau. Hope cepat hilang kesan tu. Hik hik hik.

11 November 2011

Jangan Sibuk Jaga Tepi Kain Orang Lain Jer!!!

Mood ke laut harini. Sakit hati dengan sesetengah manusia yang rasakan diri dorang tu terlampau perfect. Padahal apa pun takde untuk dibanggakan. Ingat bagus sangat? Sampai semua benda yang orang buat nak dipertikaikan. Apa pun tak boleh. Pergi cermin diri dulu la baru nak perkotak-katikkan orang lain. Ada paham??? 


P/s : Entri lepas geram je harini. Arrrggghhh.. Bengangnya!!!!

17 Oktober 2011

Sunyi Lagi...

Assalamualaikum.. Salam Monday Blues.. Hehe


Tak banyak nak cakap. Agak busy kebelakangan ni. Nak reply komen and merayap ke blog orang lain pun tak berapa nak sempat. Just nak share gambar pergi kursus anjuran Biz Training yang diadakan di The Legend Hotel, Kuala Lumpur pada 11-12 Oktober baru ni. InsyaAllah, kalau takde apa-apa hal, malam ni aku singgah jalan blog korang semua macam dulu-dulu. Okeh? Hik hik hik...



Nota Cik Rimau : Harini office sunyi lagi. Dua tiga minggu ni ramai staff Seksyen Sumber Manusia yang kena pergi kursus la, jaga exam la, jadi urusetia majlis la, urusetia taklimat la, meeting la. Macam-macam ada. Harini pulak ramai yang kena pergi Ipoh untuk handle majlis persaraan Timbalan Ketua Pengarah Pembangunan. Minggu ni turn Cik Rimau pulak kena jadi jaga office. Haiissshhh.. Boringnya..

06 Oktober 2011

Jom Bebel Panjang

Assalamualaikum w.b.t and selamat malam..


Selamat bertemu kembali. Hehe. Finally, aku kembali jugak untuk mengarut kat blog buruk aku ni. Lama betul aku menyepikan diri dari dunia blog ni kan? Kenapa ek? Dah hilang minat ke? Of course tak. Aku suka membebel. Mana boleh tak minat layan blog. Blog la tempat aku lepas tension. Kalau takde blog, kat mana lagi la port aku nak lepas geram, sedih or suka aku kan? Hik hik hik. Alasan kenapa aku dah lama tak online tu, nanti jela aku cerita ek. Bahaya sekarang ni. Takut ada spy la. Kah kah kah.


Harini tiba-tiba je tergerak nak membebel. Sebab apa? Sebab harini ada orang buat aku geram. Haha. Kesian ko blog. Jadi tempat aku nak lepaskan marah je. :-) Actually, harini aku rasa agak sakit hati jugak la kat someone kat office aku. Siapa yang aku maksudkan, tak perlu la aku nyatakan. Cukuplah setakat aku gelarkan dia sebagai Mrs. C untuk bagi korang faham apa yang aku  nak ceritakan ni (kalau ada yang baca la.. hehe).


Tadi masa rehat, aku and tiga orang kawan sepejabat pergi kantin. Lepas order makanan yang kitorang nak, kitorang lepak kat satu deret meja. Sembang-sembang sambil tunggu order siap. Tak lama lepas tu, tiba-tiba je muncul Mrs. C. Aku takde la benci dia ke apa ke. Cuma aku tak suka sangat nak terserempak dengan dia. Untuk apa pun. Dia sendiri yang suka cari pasal dengan aku. Baik la kalau aku elakkan dari bertembung dengan dia. Dapat jugak elakkan rasa menyampah dengan sikap dia yang macam tu makin bertambah dalam hati aku ni. Huhu.


Mula-mula aku tak perasan pun dia muncul. Tiba-tiba je dia tepuk bahu aku. Selamba badak je dia suruh aku pindah tempat duduk lain sebab dia nak duduk kat situ. Aku pulak, entah apa punya sengal, terus je bangun pindah tempat lain. Rasa macam orang dungu pulak. Spontan terus bangun. Haiiissshhh.. Aku takde la nak kecik hati ke apa ke bila dia buat macam tu. Aku just rasa geram and sakit hati je. Ikut suka dia je nak halau aku kan. Tak kisah la tu kan. Yang buat aku rasa pelik, kenapa dalam banyak-banyak kawan aku yang ada kat situ, aku jugak yang dia pilih untuk suruh pindah tempat duduk. Dah macam orang terbuang pulak aku rasa tadi. Yerla kan, tiba-tiba pulak kena duduk meja lain sorang-sorang. Malu okeh.


Aku perasan muka kawan-kawan aku berubah bila Mrs. C tu cakap macam tu. Aku nampak dorang tertoleh-toleh pandang aku. Huhu. Tapi aku buat muka rileks je walaupun rasa terhina tu ada sikit. Haha. Agak kurang sopan la pada aku sikap Mrs. C tu. Lepas dia suruh aku tukar tempat duduk tu, ada la geng dia yang tegur perbuatan dia. Bukan la tegur secara direct. Tapi boleh la untuk buatkan Mrs. C tu toleh kat aku and tanya "TAK PE KE?" banyak-banyak kali. Sangat annoying betul la.  Cara dia tanya tu memang nampak sangat tak ikhlasnya. Hurmmm..


Ikutkan rasa sakit hati aku tadi, mau je aku naik masuk office dulu. Tapi tak nak la nampak sangat macam nak larikan diri dari dia. Karang dikatanya aku cepat sentap pulak. Actually, aku tak sentap pun. Aku marah ok. MARAH! Tau kenapa? Aku tak pernah cari pasal dengan dia. Dia yang mulakan dulu sikap annoying dia tu. Dari first aku masuk kerja kat situ lagi. Meh aku story sikit apa yang dia pernah buat kat aku.


1. Masa mula-mula masuk kerja. Baru lapor diri. Aku tak kenal orang sangat pun. Orang seksyen aku sendiri pun aku belum betul-betul kenal. Dengan orang bahagian or seksyen lain apatah lagi kan? Boleh pulak satu hari tu die tiba-tiba je sound aku and sorang lagi akak yang baru je lapor diri masa tu kat perhimpunan jabatan. Dia cakap aku and akak tu sombong sebab tak tegur senior. Jangan berlagak la katanya. Naik blur aku jadinya. Sombong menda pulak kan? Baru je nampak muka dia untuk pertama kalinya pada haritu. Dia duduk belakang seat kitorang. Mana la nak sedar. Dia pesan suruh kitorang senyum bila jumpa orang-orang lama kat office. Tapi sekali pun dia tak pernah balas kalau aku senyum kat dia. Siap pura-pura pandang tempat lain ada la. Apa da..

2. Masa meeting berkaitan kewangan. Lepas meeting, ada la jamuan sikit kan. Aku share ambik cekodok dalam satu piring dengan akak yang pergi sekali meeting tu dengan aku. Tiba-tiba Mrs. C ni cakap kuat-kuat sampai satu bilik meeting tu pandang kat aku. Dia mintak cekodok yang aku share dengan akak satu office tu. Cara dia cakap tu, buatkan macam aku ni tamak makan sorang cekodok tu. Padahal aku ambik 5 je kot. Tu pun share dengan akak tu. Sama macam orang lain ambik. Malu aku bila dia cakap macam tu okeh. Akak office aku tu pun geram je dengan Mrs. C tu.

3. Haritu anak dia nak kahwin. Aku tau semua staff kat seksyen aku dapat kad jemputan. Tapi aku?? Nampak sangat dia yang anti dengan aku. Selamba badak je kan buat macam tu. Tak kisah sangat pun dapat jemputan ke tak. Tak heran pon. Haha. Tapi kot ye pun anti aku, jangan la nampak sangat. Sangat tak matang lor. Agak kebudak-budakan. Betul tak?

4. Ada sekali tu dia call kat area tempat duduk aku. Kebetulan aku angkat. Lepas dia bagitau nak cakap dengan sape, aku pass la kat akak tu. Boleh pulak dia macam nak kata aku ni kurang ajar. Sebabnya masa aku nak bagi telefon tu kat akak yang dia nak cakap tu, akak tu tanya kat aku siapa yang call. Aku cakap tak tau la kan. Dah memang aku tak tau pun. Aku tanya siapa dia, dia tak jawab. Dia terus potong aku cakap and bagitau nak cakap dengan akak tu. Tu pun still nak kata aku kurang ajar. What the.... Arrrggghhhh!!! Geram betul la!

5. And ada sekali tu dia call. Aku pass kat akak tu jugak. Dia tanya sape angkat call. Akak tu cakap la nama aku. Tau apa dia cakap? Dia persoalkan kenapa orang panggil aku nama tu. Kalau nak tau panggil nama apa, klik SINI okeh. Masalahnya kan, kenapa nama aku pun nak dipertikaikan? Salah ke kalau nama aku macam tu? And untuk pengetahuan korang, tak pernah sekali pun dia panggil aku dengan gelaran tu. Maybe pada dia, tak layak kot nama tu untuk aku. Aku tak kisah pun. Tapi aku rasa kelakar. Orang macam ni pun ada ye? HAHAHA.

6. Ada sekali tu pulak, dia tanya aku pasal something. Aku agak blur nak jawab. Aku mintak dia tunggu kejap sebab nak pastikan dulu betul ke tak apa yang aku nak terangkan kat dia tu. Aku tak tau la sama ada dia sengaja atau tak, tapi aku dengar tau dia kutuk aku kat someone. Bajet nak kata aku ni tak tau apa-apa la. Haaaiiissshh.. Sabar jela. Pastu aku bagitau la dia apa yang dia tanya. Tapi aku tau. Confirm dia nak pertikaikan apa aku cakap tu. Buktinya, esoknya dia call pulak orang atasan aku. Tanya benda yang sama. Padahal, sia-sia je dia pergi tanya tu. Ok. Kalau dia BAGUS sangat, kenapa tak dia cari je kat laman web yang berkaitan. For sure, maklumat yang ada kat situ sangat-sangat membantu okeh!


Haaaa.. Hambik kau. Panjang berjela aku taip. Nampak sangat aku geram kan? Haha. Tapi memang betul pun apa yang taipkan ni. Nampak tak sape yang cari pasal? Aku ke Mrs. C? Huhu. Ok la. Aku dah penat. Selamat malam semua...



Nota Cik Rimau : Esok pakcik tu masuk office balik. Tak aman balik. Hurmmmmmmm..

08 September 2011

Jamuan Hari Raya SSM Part 2

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi...


Harini pagi-pagi lagi dah hujan lebat. Sejuk betul. Nak bangun pergi kerja pun naik liat jadinya. Aku keluar rumah pun agak lambat jugak tadi. Malas kot nak awal-awal. Hehe. Lambat-lambat pn, tetap aku jugak yang sampai paling awal kat office. Err.. Maybe kedua lepas Abang Lan. Aku pun tak sedar bila Abang Lan naik office. :-)


Semalam, macam yang aku ceritakan, ada jamuan hari raya / potluck kat seksyen aku. Khas untuk staff kat seksyen aku. Tetamu yang kitorang jemput tak ramai sangat. Kitorang jemput Ketua Pengarah, Timbalan Ketua Pengarah, Pengarah Bahagian Khidmat Pengurusan (BKP) and ketua-ketua seksyen bawah BKP. Jamuan yang sangat-sangat berjaya pada pandangan aku. Memang happy la semalam. Makanan pun memang banyak gila. Tak sangka staff SSM ramai yang pandai memasak. Haha. Aku janji nak update pasal jamuan tu malam semalam kan. Sorry la. Penat sangat sampai tak dapat nak update blog. Hehe.


Actually, jamuan bermula pada pukul 11 lebih. Tapi kitorang siapkan semua benda dalam pukul 9 macam tu la. Bising je Pak Syed arahkan itu ini. Dia mengarah je. Buatnya tak. Apa da.. Masa dia nak belah lemang tu, aku bantai gelak je kat dia. Aku kata dia lembik. Tak cukup kuat. Tau kenapa? Sebabnya, dia bajet dia boleh buat la kan. Sudahnya surrender. Kah kah kah. Abang Lan try sebelum tu pun tak boleh jugak. Sampai luka jari dia. Sebab tu Pak Syed tu tunjuk hebat konon nak try. Last-last panggil Abang Mok je. Dia try sekali je. Terus terbelah buluh lemang tu. Hebat tak? 


Kitorang yang perempuan pulak, sibuk la siapkan apa yang patut. Susun makanan, potong buah and lain-lain lagi. Semua bersemangat nak jayakan jamuan ni. Sambil-sambil potong buah, mulut tetap disumbat dengan makanan ye kawan-kawan. Teruk kan? Last-last padan muka tak dapat try banyak makanan sebab dah kenyang melantak buah. Rugi betul! Ok. Jom layan gambar pulak ye.

Baju purple tu namanya Kak Intan. Orang paling rajin kot kat pantri. Ke sana ke mari dia semalam. Yang tudung kelabu tu pulak Kak Suhana. Boleh la tahan rajinnya. Kah kah kah. <-- Ayat dengki ni..
Abang Lan tengah usaha nak belah lemang. Sudahnya mengalah sebab jari luka. :-)
Antara makanan yang ada semalam.
Korang perasan tak apa Kak Suhana tengah buat? Perhatikan tangan dia ye. Hehe. Actually dia tengah nak ambik satay senyap-senyap. Kantoi pulak dengan cameraman. :-)
Tiga jejaka SSM. 2 orang je bujang lagi. Yang tengah dah kahwin. Nak berkenalan? Haha.
Bergambar dengan tetamu undangan. Tapi tak cukup staff pulak. Abang Mok and Abang Zack menghilang entah ke mana masa ni.
Gambar gedik. Haha. Masing-masing buat gaya ikut suka hati. :-)


Ok. Macam mana? Best kan? Memang best pun tau. Meriah rasanya. Rasa macam nak buat lagi je. Hehe. Korang jangan jeles lak ek.. Haha. (Gurau je eh.)



Nota Cik Rimau : Harini pejabat sunyi la. Padahal orangnya ramai je. Pelik jugak ni. Dengan cuaca yang sejuk ni. Grrr.. Sejuknya. Rasa nak balik tidur je. Hehe.

07 September 2011

Jamuan Hari Raya SSM Part 1

Assalamualaikum and selamat pagi semua..


Harini pejabat aku ada buat potluck. Terpaksa la aku datang awal sebab kunci office aku yang pegang. Disebabkan aku kena bawak buah yang agak banyak and berat, terpaksa la aku tumpang Kak Su. Tak payah naik bas harini okeh. Sampai-sampai je tadi, aku tengok Kak Liza and Tuan Syed dah tercegat berdiri kat luar office. Kesian dorang. Huhu.


Bila bukak je pintu office, masing-masing sibuk keluarkan apa yang dorang bawak tu and letak kat pantry. Banyak betul makanan harini. Macam-macam jenis. Nak tau apa makanan yang ada? Antaranya : nasi dagang, nasi impit + kuah kacang, lemang + rendang daging or ayam, laksa johor, spaggeti, ketupat palas, satay, kerepek-kerepek, kek, kuih raya and lain-lain lagi. Banyak tak? Confirm kenyang sampai ke petang. Kitorang sarapan sekejap tadi pun bedal nasi impit tu je. Belum tentu habis tu. Staff SSM baru 19 orang. Jemputan pulak tak sampai 10 orang. Mesti banyak lebih punya. Huhu.


Ok. Tak payah aku nak story panjang. Korang tengok jela gambar yang sempat aku ambik masa kitorang busy mengemas office semalam. Gambar untuk jamuan harini malam nanti aku upload. Itu pun kalau aku tak busy makan. Haha. Kot la busy layan tetamu sampai tak sempat nak bergambar. Hehe.


Muka-muka kepenatan lepas sibuk mengemas.

Bajet tengah beraya gamaknya. Haha

Kesian tengok lapik meja tu. Hehe. Janji ada lapik sudah. Ye tak? :-)

Hiasan ni memang dah ada sejak bulan puasa lagi. Cantik tak? Hehe.

Ini la rupa ruang menunggu SSM a.k.a tempat di mana jamuan hari raya SSM bakal berlangsung pukul 10 or 11 pagi ni.

Lampu ketupat tu aku tak pasti la pernah dimatikan suisnya ke tak.. Huhu.

Ini carta organisasi SSM ye kawan-kawan. Cuba cari mana aku. Hak hak hak. (Kalau nampak la. :-) )

Kuih raya yang diletakkan ke dalam bekas yang macam-macam jenis. Tak seragam betul kan? :-)

Pasu besar ni Pak Syed dera aku and Kak Suhana letak kat situ. Berat siot!

Ini jela kuih raya yang ada. Lain-lain letak kat meja lain. Huhu.

Ok la. Itu jela untuk pagi ni. Nak tolong mana yang patut. Nanti aku story lagi ye. 



Nota Cik Rimau : Malangnya harini Kak Ziha tak dapat join sama. Dia ada kecemasan and terpaksa balik kampung harini jugak. Kurang sorang. Hurmm...

05 September 2011

"Rindu" Kerja

Assalamualaikum and selamat tengah hari kawan-kawan...


Selamat hari raya yang ke 7. Hik hik hik. Okeh. Cukup menggedik. Aku sekarang ni kat office. Baru je lepas lunch. Ya.. Aku dah kerja semula. Sangat tak bersemangat aku nak bangun pagi tadi. Alarm bunyi banyak kali pun, aku still lagi tak bangun-bangun. Malas siot. Kan best kalau raya boleh cuti sampai sebulan. Bahagianya rasa. Huhu.


Aku sampai office pukul 6.50 pagi tadi. Awal tak aku?? Boleh jadi pekerja cemerlang tak? Hahaha. Merepek memanjang. Walaupun aku datang awal, malangnya mood kerja aku belum lagi ditahap bagus okeh. Pemalas betul aku harini. Aku banyak tolong buat kerja Abang Z. Dia handle latihan and exam. So, memang ramai yang call cari dia. Dia lak kebetulan MC harini. Sudahnya, aku la yang kena tolong. Ala, takpe la kan. Sikit je pun. Ok la tu kan. Ada jugak benda aku nak buat. 


Bukannya aku takde kerja harini. Ada je. Tapi kerja aku memerlukan aku call orang untuk pastikan lengkap or tak setiap permohonan dorang tu. Nak call pun, belum tentu dorang dah masuk kerja. Aku tengok carta cuti. Kebanyakkannya tak masuk kerja lagi. Terpaksa la tangguh sementara. Tunggu dorang masuk balik, baru aku jalankan kerja-kerja tu. :-)


Harini kat office ada 10 orang je. Lagi 9 orang masih lagi bercuti, EL and MC. Agak sunyi jugak la. Sebab tu la makin bertambah bosan aku jadinya. Esok mungkin dah tak sunyi sebab ramai dah masuk kerja. Rabu pulak ada potluck. Tak sabarnya. Hehe.



Nota Cik Rimau : Teringin nak tengok gambar-gambar konvoi kawan-kawan Cik Rimau masa raya haritu. Tapi dorang tak upload pun kat fb.. Huhu

02 September 2011

Layan Lagu Raya Jom...

Assalamualaikum w.b.t


Selamat petang semua. Aku tengah layan citer kat tv ni. Tapi citer sume membosankan. Semua aku dah tengok. Ada pulak citer yang ditayangkan, aku rasa dah tiga empat kali raya pun still nak tayangkan sebagai rancangan special untuk raya ni. Tak rasa special pun. Sebab tu la aku lagi prefer tengok telemovie or drama daripada tengok movie. Tak pun, baik aku layan jiwang dengar lagu raya je. Ada jugak feeling raya sikit. Korang nak tau ke lagu raya apa yang aku suka layan time raya? Jom usha sikit...


 
Ok. First sekali, lagu Cahaya di Ailfitri nyanyian Black Dog Bones. Sedih woo lagu ni. Memang syahdu la. Lirik pulak macam kena je dengan diri aku. Huwaaaa...

Air Mata Syawal - Dato' Siti Nurhaliza. Aku jarang bukak sikit. Sebab macam ada aura sedih pulak bila dengar lagu ni. Haha. Lagu ni kan ala-ala sayu cenggitu liriknya. Hehe.

Bila Hari Raya Menjelma - Dato' Siti Nurhaliza. Best lagu ni. Aku suka layan. Aku tak tau apa yang aku rasa special sangat dengan lagu ni. Tapi aku suka nyanyi lagu ni ye kawan-kawan. Hehe.

Indahnya Beraya Di Desa - Azlina Aziz. Lagu ni aku rasa best sebab bagi aku feel nak balik kampung. Tajuk pun dah buat aku rasa nak balik kampung. Bestnya dapat raya kat kampung. Huhu.

Rindu Raya - Spider. Dulu aku tak berapa nak gemar sangat lagu ni. Tapi bila selalu dengar + Abang Zack (kawan pejabat) suka bukak, aku jadi suka pulak. Cuba korang layan. Best tau. :-)

Rindu Syahdu Di Hari Raya - Nurul. Actually, sebelum ni aku tak pernah tau pun ni lagu Nurul. Baru-baru ni aku tau. Macam best je. Aku pun layan la. Lagu Nurul yang Kerana Terluka tu pun aku layan ye. Errr.. Aku memang jiwang ye kawan-kawan. :-)



Ok. Actually, banyak lagi lagu raya yang aku suka layan. Tapi, lagu-lagu kat atas ni antara lagu wajib yang aku akan layan bila raya. Lagu Balik Kampung aku tak layan sebab .. Er.. Faham-faham sendiri jela. Haha. Dah la. Malas nak bebel panjang. Baik aku pergi fikirkan, apa agaknya makanan yang aku nak bawak untuk potluck yang bos nak buat Rabu depan. Susah hati ni. Haiiisshhh..



Nota Cik Rimau : Tadi tergerak nak sms sorang kawan. Saja nak tanya pasal raya. Ada ke tak dorang buat konvoi. Rupa-rupanya dorang buat la. Aiiyooo.. Jeles and sedih betul la sebab tak dapat join dorang. Huhu. Rindunya nak jumpa korang!!!!

01 September 2011

Update Jugak Akhirnya...

Assalamualaikum w.b.t


Selamat hari raya semua. Macam mana sambutan raya korang tahun ni? Sure best ni. Jelesnya.. Huwaaa.. Nak join jugak. Huhu. Aku punya raya macam biasa la. Tak special macam korang. Yela, aku kan raya kat KL je. Mintak cuti bukan main lagi. Bajet nak balik beraya kat kampung je. Padahal, tak ke mana pun. Huhu.


Hurrmmm.. Mesti ada yang tertanya (perasan je lebih), kenapa aku tak balik kampung? Aku takde kampung ke? Errkk.. Sape cakap takde? Mestila ada. Cuma.. Kalau korang pernah baca entri ni, korang akan faham kenapa aku payah sangat nak balik kampung. Ya, memang aku ada sepupu kat kampung tu. Tapi tak rapat sangat. Lagipun, aku dapat rasakan kehadiran aku and adik-beradik yang lain masih lagi tak dialu-alukan kat kampung tu. Huhu.


InsyaAllah, tahun depan kalau takde aral melintang, aku akan jejak jugak kaki kat kampung tu. Rindu betul nak jumpa kawan-kawan lama. Join dorang berkonvoi. Itu pun kalau dorang nak buat la. Selalu dorang buat. Aku pernah join dua kali je kot lepas sekolah dulu. Hope tahun depan dorang konvoi lagi la. Hehe. Kalau tak konvoi pon, buat reunion pun ok gak. :-)


Ikutkan ada je kawan yang tanya aku tiap-tiap tahun, balik raya kat kampung ke tak. And macam biasa, jawapan aku asyik tak je. Kesian dorang yang rajin tanya tu. Huhu. Bukan tak nak balik. Aku ada reason aku. Tapi tahun depan, aku tak nak peduli dah apa orang kampung nak fikir or cakap. Aku tetap nak balik. So, Pekan Manong, tunggu aku datang tahun depan ye. Hehe.


Oh ya, raya tahun ni, aku and staff SSM yang lain dapat duit raya dari boss. Baik tak boss aku? Hehe. Even dia agak tegas sikit, tapi dia ni jenis murah hati sikit. Rajin belanja kitorang. Dengar citer, duit raya tu dari dia sorang je walaupun dia bagitau kitorang yang duit raya tu dia share dengan pegawai-pegawai atasan yang lain. Banyak la duit dia melayang semata-mata nak bagi kitorang duit raya. Pape pun, thank you so much la boss. Hehe.



Nota Cik Rimau : Tadi Cik Rimau dah taip panjang-panjang. Sekali hilang la pulak. Bikin panas je. Terpaksa taip lain. Sabar je la.. Huhu.

07 Ogos 2011

Korang Mungkin Tak Malu, Tapi Aku Malu!

Assalamualaikum and selamat malam...

Hai.. Apa khabar korang semua? Kembali membebel selepas enam hari aku tak lepak sini. Korang rindu aku tak? Hurmm... Macam tak je ni. Sedih la macam ni. Nak merajuk sekejap. Hehe. Okeh. Stop gedik sebelum ada yang simbah asid kat aku. :-) Haritu aku kata nak update setiap hari kan? Penipu betul la Cik Rimau. Ala.. Jangan la panggil penipu. Aku takde kesempatan je nak update setiap hari. Ini pun sebab ada peluang. Dapat la bebel. And ada story nak dikongsi. So, ada la aku membebel malam ni. Hik hik hik.

Ok. Tengok tajuk tu. Actually, cerita yang nak aku kongsikan ni terjadi dalam life aku sendiri ye. Bukan baru-baru ni je jadi, dari dulu lagi. Lama dah aku biarkan. Tapi, bila aku biarkan, macam makin menjadi pulak sikap sesetengah orang yang berkait rapat dengan cerita yang aku nak taip ni. Bukan aku tak cuba tegur secara berdepan. Dah cuba. Masalahnya macam takde kesan langsung. Kalis teguran nampaknya. Or maybe aku ni budak lagi, makanya teguran tu tak diendahkan. Kecik hati aku tau. Huhu.

Aku tak pasti la aku patut ke tak cerita benda tu kat sini. Takut korang kata aku cari publisiti murahan pulak. Huhu. Tapi, aku rasa, sini jela satu-satunya medium untuk aku meluahkan pendapat aku. Yerla, cakap depan-depan tak nak peduli. Baik aku taip kat sini je. Hehe. Macam mana ek nak mulakan? Huhu. PERINGATAN! Cerita ni aku ubah dari cerita asal yer untuk bagi korang faham apa aku cuba sampaikan. :-)

Hurmmm.. Macam ni la. Katakan la korang ada something yang kalau boleh korang memang tak nak orang lain tau. So, korang just cerita kat beberapa orang jela. Malangnya, cerita yang korang nak rahsiakan tu tiba-tiba tersebar and menyebabkan korang malu. Korang geram tak? Itulah perkara yang selalu jadi kat aku. Hangin tau tak? Selalu sangat kena macam tu. Mana boleh! Huhu. Aku bagi korang dua situasi sebagai contoh.

Situasi 1
Korang sakit perut gila-gila ni. So, korang pun cakap la nak ke tandas. Kebetulan kawan tanya korang nak ke mana. Korang pun jawab la nak ke tandas. Kawan korang tanya balik. Nak ke tandas sebab nak BERAK ke? What the ... Geram betul kalau jadi macam ni kan? Kalau nak pergi tandas bukan sebab yang kawan korang cakap tu, takde la malu sangat kan. Ini kalau dah memang betul, malu jugak la ditanya macam tu. Nak-nak kalau perempuan. Lelaki maybe no hal. Kalau yang perempuan ni, buatnya lelaki dengar, tak ke segan? Kalau aku, serius aku malu. Huhu. Tak biasa sangat nak terlampau open ni. Hak hak hak.

Situasi 2
Ok. Yang ni sensitif sikit la ye. Lebih kepada kaum perempuan. Sekarang ni bulan Ramadhan kan. Bulan untuk berpuasa. Macam biasa la. Kaum perempuan, kebanyakannya tak berpeluang nak berpuasa penuh atas sebab-sebab yang semua orang dah sedia maklum. Ok la tu kan. Yang aku kisahkan ni, kenapa mesti kecoh-kecoh bila dapat tau ada kawan yang tak boleh berpuasa kat kawan-kawan lain? Tak fikir ke kawan tu malu bila orang yang tak sepatutnya tau pasal dia tak boleh berpuasa tu  dapat tau? Kalau aku, aku malu ok walaupun benda tu normal. Lelaki tau sekali. Malu siot! Sama la jugak dengan solat. Kadang-kadang, saja je tanya kuat-kuat depan kawan-kawan lelaki dah solat ke belum walapun dah tau kawan tu tak boleh nak solat. Apa tujuannya? Fikir-fikirkanla ye.


Korang faham kan apa yang aku cuba maksudkan kat entri ni kan? Tak faham pun, cuba-cuba la fahamkan ye. Aku faham mungkin ada sesetengah orang yang jenis open. Dorang tak kisah pasal semua tu and lagi suka berterus terang (suka cakap direct). Tapi, kot ye pun, jangan la lebih-lebih sangat. Korang nak terlampau open pasal diri korang aku boleh terima. Tapi, kalau hal aku, aku mintak sangat kalau tak dikecohkan kat orang-orang yang tak sepatutnya. Aku tak suka benda-benda yang aku rasa memalukan diri aku diketahui orang. Malu ok. Aku tak maksudkan sesiapa. Tapi kalau ada yang terasa, harap faham la pendirian aku. :-)



Nota Cik Rimau : Sape kata anak dara zaman sekarang dah takde rasa malu? Cik Rimau malu ape. Hik hik hik. Psssttt.. Esok la ek Cik Rimau singgah blog kawan-kawan. Guna laptop adik Cik Rimau ni. Dia pulak nak update blog dia. Papai sume. Jumpa esok. Hehe.

02 Ogos 2011

Ingin Tahu...

Assalamualaikum and selamat malam semua...

Apa khabar korang? Mesti semua dah kenyang sangat ni kan.. Hehe. Sedar tak sedar dah dua hari kita menjalani ibadah berpuasa. Cepatnya masa berjalan sekarang ni. Macam tak terasa je saat yang berlalu. Betul tak kawan-kawan? Ala.. Iyakan jela. Tak susah pun. Haha. Ye, aku memang suka memaksa korang. Kih kih kih. 

Harini aku nak story something. InsyaAllah, tak berjela macam selalu tu. Jangan risau. Tak mau la buat mata korang berpinar baca entri aku. :-) Hurmmm.. Sebelum tu, aku nak tanya korang ni. Korang pernah tak selidik asal usul keturunan korang? Tak kisah la sebelah mak or sebelah ayah. Pernah ke tak? Errr.. Pehal aku sibuk-sibuk nak tau pulak ni kan. Saja jela sebab ada kena mengena dengan entri aku malam ni. Huhu.

Actually, aku sekarang tengah mengkaji asal keturunan sebelah abah aku ni. Misteri betul la. Sampai sekarang aku tak jumpa apa-apa berkaitan dengan keturunan aku. Tak banyak klu. Kalau sebelah emak, aku tau. Masa stay Perak dulu pun, kitorang tinggal berdekatan je dengan family sebelah emak. Keluarga sebelah abah je yang agak kabur. Bukan aku tak pernah tanya abah. Pernah je. Tapi abah macam tak nak cerita je. Tak tau kenapa. Kalau jawab pun, mungkin sekali je kot. Itu pun sebab aku kena buat folio salasilah keturunan keluarga. Nak tak nak terpaksa la abah aku jawab. Tapi,aku pulak tersilap. Boleh pulak tak ambik kisah sangat. Sudahnya, ini la jadinya. Dah tua bangka baru nak cari sejarah keturunan keluarga.

Sikit sangat yang aku tau pasal keturunan sebelah abah aku. Ada antara korang yang tau tak? Huhu. Kalau ada yang tau, meh la share. Setakat yang aku tau, abah aku pernah cakap, yang kitorang ni asal keturunan Bugis/Riau. Oh ya. Lupa pulak. Nama abah aku, Raja Kassim bin Raja Ismail. Abah aku dilahirkan pada tahun 1919. Umur abah aku tahun ni 92 la kalau abah aku masih ada lagi. :-(  Abah aku berasal dari Kuala Selangor. Dibesarkan kat Batang Berjuntai, Selangor. Daripada apa yang aku ingat, abah aku cakap, nama moyang kitorang Raja Abdullah. 


Masalahnya, dah puas aku cari. Tak jumpa okeh. Kalau jumpa pun, macam takde kena mengena je. Daripada apa yang aku jumpa kat internet, kebanyakannya berkaitan dengan kerabat diraja Selangor. Of course la bukan. Kitorang ni orang biasa je. Abah aku pernah jugak cerita. Abah aku merasa hidup di zaman pemerintahan British. Ikut apa yang abah aku pernah ceritakan, abah bagitau aku, zaman dulu, mana-mana budak yang ada keturunan raja or bangsawan disuruh masuk ke sekolah apa entah. Tapi sekolah tu memang khas untuk anak-anak bangsawan and raja la. Malangnya, nenek aku tak bagi. 


Hurmmm.. Tak banyak yang aku tau pasal keturunan abah ni. Tujuan aku nak tau? Er.. Jangan salah faham. Tak berniat nak bangga dengan keturunan pun. Cuma rasa "tersangat nak tau" pasal keturunan sebelah abah yang banyak meninggalkan misteri pada aku and adik aku. Kenapa la abah tak nak cerita kat kitorang pasal keluarga belah abah ek? Ada apa-apa yang abah tak nak kitorang tau ke?? Kitorang nak tau je.. Huhu.. So, kalau ada sesiapa yang tau or kenal atok aku tu, story la sikit ye. Kesian la kat aku ni. Hehe.



Nota cik Rimau : Bos buat lawak tadi. Baru dua hari berpuasa, bos dah suruh hias pejabat dengan hiasan-hiasan yang menunjukkan kitorang tak sabar-sabar nak sambut raya. Bos bos.. Bos pulak yang excited lebih ek.. Hehehehe.

01 Ogos 2011

Aku Kembali!!!

Assalamualaikum and salam Ramadhan..


Lamanya aku tak membebel kan. Reason? MALAS, TAKDE MOOD and laptop still bengong. Bajet lari sikit. So, tak dapat la nak baikkan laptop. Kesian aku kan. Nak buat camne. Aku kena la dulukan mana yang lebih penting. Dah berapa bulan dah aku biarkan je Maxis broadband aku tu. Langsung tak pakai. Line lembab sangat kat tempat aku. So, aku plan nak stopkan aje. Aku dah mintak tolong adik aku pergi bawak abang aku untuk stopkan guna broadband tu. Erkk.. Actually, aku guna nama abang aku untuk Maxis broadband. Teruk kan? Hehe. 


Sebab tu la aku terpaksa mintak tolong adik aku memandangkan aku ni banyak kerja. Tapi adik aku pun sama jugak macam aku. Busy memanjang. Tapi benda ni dah lama sangat tertangguh. Bil pulak makin lama makin naik. Padahal sikit pun aku tak sentuh benda tu. Takut kena naik mahkamah, sudahnya aku pun ambik cuti dua hari minggu lepas. Betul-betul hari gaji. Saja apply dua hari. Sehari untuk settlekan benda tu. Sehari lagi saja apply nak rilekskan diri. Haha. And alhamdulillah. Akhirnya lega. Aman hidup aku. :-)


Actually, aku ada banyak benda nak dibebelkan. Tapi malam karang jela aku sambung. Petang ni ke. Sepanjang bulan puasa ni, aku akan balik awal yer kawan-kawan. Takde maknanya aku nak OT. Hehehe. Ok la. Jumpa lagi nanti. 



Nota Cik Rimau : Maaf pada kawan-kawan yang dah lama Cik Rimau tak lawat. InsyaAllah. Nanti Cik Rimau singgah. Thank you pada yang masih lagi sudi singgah blog Cik Rimau walaupun Cik Rimau dah lama tak membebel. :-)

13 Julai 2011

Stress Menyerang!!!

Assalammualaikum and selamat malam semua..



Hohoho. Lama sudah tak update. Hik hik hik. Still masalah yang sama. Masalah yang belum sempat aku selesaikan sampai sekarang. Insya Allah aku akan cuba settlekan hujung bulan ni. Aku dah apply cuti untuk tujuan tu. Bos dah pun luluskan. Saja je aku mohon cuti dua hari. Nak rehat lama sikit. Hilangkan stress. Huhu. 


Ok. Mungkin entri malam ni agak panjang. Sebab banyak sangat yang nak aku sampaikan kat sini. Hehe. Saja bagi amaran awal-awal. Nanti takde la korang pengsan bila terbukak blog aku ni. Haha. 



Hurmm.. Macam yang aku pernah ceritakan sebelum ni. Office aku ada buat rombakan tugas disebabkan oleh pertukaran beberapa orang staff ke kementerian. Nak tak nak, staff yang tinggal ni la yang kena ambik alih tugas dorang. Aku diarahkan handle sistem HRMIS (sistem berkaitan pengurusan sumber manusia) bagi sub modul cuti. Pada mulanya, aku ok je untuk buat kerja baru ni. Aku ingat takkan ganggu kerja aku yang lain. Tapi sekarang ni, entah la. Susah aku nak cakap. Aku terpaksa akui satu perkara. Aku tertekan ok. Sangat-sangat.



Ikutkan, tak susah mana pun. Tapi, bagi orang macam aku yang ada banyak lagi tugasan lain yang aku nak kena handle, kerja ni agak berat sikit la. Aku geram dengan someone sebenarnya. Aku dah cuba fahamkan dia. Aku dah bagitau terang-terang. Aku akan handle sistem tu hanya pada waktu pagi je. Sebabnya, sistem tu ok sebelah pagi je. Bila petang, line agak slow. Bukan agak dah aku rasa, tapi memang slow. Nanti buat penat-penat, tiba-tiba error. Baik buat belah pagi je. Tak pun, lepas office hour. Baru line ok. Lagi satu reason aku nak buat sistem tu sebelah pagi je adalah disebabkan aku nak settlekan kerja aku yang lain.



Walaupun bilangan pegawai yang di bawah senarai tugas aku tu tak ramai mana, aku bukannya buat satu kerja je ok. Setiap pegawai yang aku jaga tu, aku kena handle everything pasal dorang. Dah la semua datang serentak. Bengong aku jadinya. Bukan saja cari alasan tak nak handle sistem tu. Aku boleh je buat. Tapi tolong la. Bagi la aku ruang untuk aku siapkan tugasan yang lain. Aku faham dia nak cepat settlekan benda-benda berkaitan sistem tu. Tapi jangan la pentingkan diri sangat. Aku manusia biasa ok. Bukan robot. Aku tak boleh nak siapkan semua kerja dalam satu masa. 


Ya, memang boleh guna alasan aku boleh buat OT untuk siapkan kerja. Tapi, yang jadi masalah sekarang ni, setiap masa dia panggil aku untuk siapkan kerja-kerja berkaitan sistem tu je. Kerja aku yang lain terbengkalai. Nak buat pun kena curi-curi okeh. Bila aku cakap nanti dulu, dia marah. Tarik muka 14. Hello.. Aku buat kerja ok. Bukan aku balik meja pastu layan FB, Twitter or blog ni. Aku siapkan kerja urgent. Aku mintak dia faham tu je. Susah sangat ke nak faham??? Aku takut kalau asyik dengan sistem tu, kerja lain tak jalan. Pastu bos mengamuk kat aku. Maki aku sebab tak buat kerja. Nak terangkan karang, dorang tak nak percaya. Sudahnya?? Memendam rasa jela jawabnya. Takde tempat nak luahkan or lepaskan stress. 



Nak luah pun, macam takde gunanya. Takde yang nak dengar. Bila budak bawahan buat hal (disebabkan nak hilangkan stress), tuduh pulak takde komitmen dalam kerja. Masalahnya, bila budak bawahan bersuara, ada ke yang nak dengar?? Ada?? Takde.. Lagi dikata budak bawahan ni mengada-ada, ada la. Bila masalah dah jadi besar, barulah nak ambik berat. Masa tu baru la nak persoalkan balik. Kenapa tak bagitau awal-awal? Konon ada jalan penyelesaiannya kalau dimaklumkan lebih awal. Ye sangat la tu. Huh!! Semua tu taktik nak lepaskan diri je. Dah tau sangat. Takut dipersalahkan. Betul tak? <-- Tak tuju kat sape-sape. Umum je ok. :-)



Aku tak tau la bila semua kerja aku tu boleh siap. Aku nak semua kerja aku settle. Tapi setakat ni, memang aku tak sempat. Kerap sangat diganggu. Baru je duduk kat meja sendiri tak sampai lima minit, dah ada yang jerit panggil. Bila nak siap macam tu. Nak OT? Boleh je. Tapi aku memang takkan kerja lebih dari pukul 5.30 petang. Aku ada banyak lagi komitmen lain. Nak jugak masa dengan family. Sabtu pun boleh je. Tapi bukan setiap minggu aku boleh pergi office. Kadang-kadang, aku ada aktiviti lain dengan adik-beradik aku. Sekali-sekala nak jugak jalan sama-sama. Tengok wayang ke. Biasa la tu kan. 



Hurmmm.. Actually, banyak lagi aku nak taipkan. Tapi nanti je aku sambung lagi. Dah agak lewat ni. Nak tidur. Esok mungkin aku akan tension lagi, dan lagi dan lagi. Ok?? Haha. Ok. Stop merepek Ija oi. Tidur lagi bagus.




Nota Cik Rimau : Sorry geng. Mungkin ejaan and ayat agak tunggang langgang. Cik Rimau nak cepat ni. Hehe.

10 Julai 2011

Borak Kosong

Assalamualaikum and selamat malam semua..

Hai semua. Hehe. Ada lagi ke yang sudi singgah blog aku ni ek? Haiiisshhh.. Lama betul aku tak update. Bukan takde benda nak dikongsikan. Cuma mood and laptop tengah problem yang membuatkan aku malas nak lepak kat sini. Bosan la. Nak pergi hantar kedai, bajet dah lari. Claim OT bulan lepas pun tak masuk-masuk lagi. Jawabnya terbiar jela laptop aku tu kat dalam bilik. Nak repair sendiri karang, jadi tikus membaiki labu pulak kan? So, better serahkan pada yang pakar bila poket dah penuh nanti. Hahaha. 

Ikutkan aku nak membebel panjang malam ni. Al maklumla. Lepas geram after beberapa hari tak dapat membebel. Banyak benda yang aku nak ceritakan kat sini. Tapi cancel dulu la. Lain kali je kot. Tau sebab apa? Sebabnya kan.. Hehe.. Tiba-tiba aku teringat nak bukak blog wordpress aku yang dulu tu. Aku ingatkan aku dah lupa password. Faham-faham jela kalau dah dekat dua tahun tak log in. Mujur betul id and password. So, apa lagi? Layan blog tu la jawabnya. Edit template la. Ubah banyak benda. Saja je gatal nak edit. 

Actually, aku still tak tau apa nak dibuat dengan blog tu. Nak delete, sayang pulak. Aku buat tu sejak tahun 2008 lagi. Walaupun tak banyak post, tapi itu first time aku start main blog ni. Ada cadangan tak? Apa nak dibuat dengan blog tu?? Hehe.

Ok la. Nak layan movie pulak. Nite semua..


Nota Cik Rimau : Cik Rimau rasa macam berada dekat negara yang tengah berperang je hari Jumaat lepas. Office Cik Rimau kan dekat dengan Balai Polis Bukit Aman tu. Nampak banyak trak polis kat jalanraya. Seriau Cik Rimau tengok. Rasa tak selamat. Hurmmm.. Apa citer ek BERSIH semalam? Cik Rimau agak ketinggalan ni. Hik hik hik.

05 Julai 2011

Hajat Tak Kesampaian

Assalamualaikum and salam sejahtera semua...


Aku kembali membebel semula di ruangan ni. Tiga hari dah aku tak cerita apa-apa. Ikutkan ada je benda nak diceritakan. Tapi tu la kan. Aku tak baikkan lagi laptop aku. Saja biarkan dulu. Bajet lari la bulan ni. Tak boleh nak bawak pergi kedai lagi. Kesian kat aku kan? Terpaksa la pinjam adik aku punya laptop semata-mata untuk update blog ni. :-)


Hajat Tak Kesampaian? Erkk.. Pe hal pulak ni. Yer, aku tau tajuk agak hampeh. Tapi aku rasa, itu memang tajuk paling sesuai untuk dikaitkan dengan cerita aku malam ni. Mane tak nye. Ok. Cuba korang bayangkan. Aku dah lama sangat tunggu Transformers keluar panggung. Aku memang minat kat cerita robot ni sebab ada si Bumblebee. Beberapa bulan sebelum filem ni keluar lagi aku dah bayangkan nak pergi tengok. Punya la excited.


So, minggu lepas, aku pun pergi la Mid Valley dengan adik aku. Saja nak survey tiket. Masa aku sampai, barisan memang panjang berjela. Tapi aku sanggup jugak menambahkan kepanjangan barisan tu disebabkan filem ni. Mujur barisan cepat berjalan. Tak sampai setengah jam kot. Sampai je turn aku, aku tanya la kat petugas kaunter tu. Ada lagi tak tiket untuk filem tu. Dia cakap dah habis. Lepas tu aku try la cuba nasib tanya untuk tayangan hari esoknya pulak. Pun habis okeh. Licin. Takde tinggal satu pun. Kecewa gila..


Geram tau tak. Punya la excited nak tengok kat panggung. Tapi malangnya, hajat tu tak sampai. Kesian kat aku kan? Huhu. Tapi takpe. Aku tetap nak tengok jugak. Hujung minggu ni ke. Tak kisah la orang kata dah basi ke ketinggalan zaman ke apa ke. Janji dapat tengok kat panggung. Haha. Baru puas hati. Dua-dua filem yang sebelum ni pun aku tengok kat panggung. So, yang ni pun nak jugak tengok kat panggung. Hehe. Gedik betul kan? Mungkin ada yang cakap, download jela. Bukannya takde. Ya, memang la aku perasan dah ada download link untuk filem ni. Tapi aku tak kira, nak jugak tengok kat panggung. Nak jugak! Haha.


Okeh. Tamat pasal Transformers. Nak story sikit pasal harini. Siang tadi bos aku adakan mesyuarat. Mesyuarat seksyen je. Tak banyak benda yang disentuh. Cuma banyak sentuh pasal perubahan tugas. Tugas baru lagi ye kawan-kawan. Even dah ada berkurang sikit beban tugas, aku tak pasti aku boleh handle ke tak. Yang ada ni pun, dah naik sempusiet nak buat. Pasni nak kena main dengan sistem HRMIS pulak. Boleh ke ni? Macam busy je kalau jaga HRMIS ni. Huwaaaaaaaaaaa.. Takpe takpe. Yakin boleh!!! Hehe.



Nota Cik Rimau : Kelam kabut la sekarang ni. Baru teringat yang minit mesyuarat untuk meeting tadi Cik Rimau tak buat lagi. Apa nak jadi ni?? Huwaaaaaaaaaa... 

Ps : Cik Rimau jumpa balik blog wordpress Cik Rimau. Tak sangka id and password betul. Hehe. Tapi tengah fikir ni. Nak aktifkan balik ke tak ek blog tu??? Hurmmm.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...