Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

23 April 2015

BILIK PALING BERPUAKA

Assalamualaikum and salam sejahtera.. 


Hai u all warga maya.. Hehe. Tetiba arini rasa nak mengimbau kenangan dulu kala masa muda remaja. Al maklum jela, sekarang dah ni dah masuk kategori belia.. Hukhukhuk. Dah tak boleh nak perasan muda sangat. Haih.. Cepat betul masa berjalan kan.. Hilang sudah keremajaan aku. Hahaha..

Ok. Berbalik pada tajuk entri aku malam ni. Cerita aku nak share ni berlaku / terjadi masa aku jadi student Diploma Sains Komputer [DSK] kat salah satu kolej swasta kat Kuala Lumpur ni. Nak tau nama jugak ke? Hahaha. Singkatan je sudah. KTAC. Pernah dengar? Clue? Lokasi di Taman Maluri, berdekatan dengan Kolej YPC. Terbaik tak clue aku bagi? Senang je nak teka. Hehehe. Tapi kalau still tak tau jugak, tanya je Pakcik Google. Semua soalan dia dapat jawab. Kan kan kan.. 

Oh ya.. Mesti ada yang tertanya-tanya. Sebelum ni cakap family susah, then why masuk kolej swasta jugak kan? Well.. Nak buat macam mana. SPM aku 5A je pun. Mana nak layak masuk IPTA. IPTA tak nak pun pandang aku. Sedih tau. Huwaaaa.. Hahaha.. Drama sangat kan. Actually, dah pernah la mohon IPTA. Tapi mungkin aku tak cukup berkelayakan. Makanya tak diterima. After kecewa sangat-sangat tak dapat masuk Universiti macam kawan-kawan lain, aku masuk sekejap Tingkatan 6 aliran Sains kat SMK Clifford. Tapi tu pun seminggu je sebab lepas tu ikut arwah abah pindah rumah kakak angkat kat Selangor. Cerita kenapa kitorang pindah tu boleh rujuk kat entri aku sebelum-sebelum ni. Malas aih nak story sini. Hehe. And rujuk jugak entri tu untuk faham kenapa aku ambik keputusan untuk sambung study kat kolej swasta. Reason pendek : MELARIKAN DIRI DARI MASALAH. Ye.. Dulu aku PENGECUT sikit. Huhu.

Ok lah. Panjang betul pembukaan cerita aku ni kan. Melalut tak habis-habis. Dah. Moh sambung terus kepada cerita sebenar. 

Masa hari pendaftaran, aku terus dapat bilik asrama. Nama asrama kolej aku, Fatahna Court. Lokasi? Dekat dengan Pasar Pudu. Ada banyak lagi asrama kat lokasi lain. Tapi aku dapat yang kat situ. So, terima jela kan. Unit aku terletak kat tingkat 1. Setiap unit ada dua bilik kat dalamnya yang mana setiap unit ada lapan orang student akan stay. Setiap bilik pulak ada empat orang. Nak tunjuk gambar pun payah. Maklum jela. Dulu bukan zaman gila gambar ni. Hehe. So, cuba jela bayangkan camne rupa bilik hostel tu menggunakan daya imaginasi korang. 


Hasil carian Google. Ni je aku jumpa. Huhu.
Kalau tak silap aku, nombor unit aku 107. Kawan sebilik aku masa tu L (ambik DSK jugak), Z (ambik Diploma Syariah), and I (ambik Diploma Pengurusan Perniagaan [DPP]). Bilik lagi satu pulak dihuni oleh Yan (ambik DSK jugak), Nana (ambik DPP), Mimi (ambik DPP) and W (ambik DPP). Kat luar bilik ada satu meja panjang. Masa hari pendaftaran tu, ada antara kawan seunit dengan aku ni datang hantar barang je. Sebab masa tu kitorang ada gap seminggu lagi sebelum sesi pembelajaran bermula. Mana yang tinggal jauh macam aku je stay jugak kat asrama sementara tunggu kelas nak mula. Tak silap aku, masa tu yang stay sekali dengan aku I and W. So, mungkin sebab tu aku rapat dengan dorang berdua.

Awal perkenalan kitorang, semua bajet baik je lagi. Haha. Awal-awal kan. Takkan nak tunjuk perangai sebenar terang-terangan. Lama-kelamaan, baru la mula dapat baca perangai setiap sorang. Aku ni selalu sangat jadi peneman si I and W pergi date dengan bf dorang. Aku pulak, kebetulan saja-saja kacau someone kat ruangan berkenalan dalam majalah Kreko. Tak sangka pulak mamat tu study kat German Malaysian Institute (masa tu GMI still kat Taman Shamelin). Jumpa kat KFC, Jusco Maluri dengan ditemani I. Terus declare kapel. Wakaka. 


Terjumpa pulak masa kemas-kemas bilik. Huhu.

Mula tu, semua berjalan lancar. Aman damai. Sampai la satu masa tu, I start buat hal. Selalu keluar dengan lelaki-lelaki berlainan, balik lambat, suka cerita putar belit. Start dari tu, Yan, Nana, Mimi, L and W macam cuba pantau pergerakan kitorang bertiga. Haha. Tak pasal-pasal aku terbabit sama. Selalu jugak disoal siasat pergi mana, jumpa sape. Sudahnya, aku putuskan hubungan dengan K. Baik fokus study kan. Lagipun rasa tak sedap hati keluar jumpa K senyap-senyap belakang kawan-kawan sebilik. Pastu kesian kat K jugak sebab asyik bagi macam-macam alasan tak nak keluar jumpa dia. Maka, berakhirlah hubungan sebagai BF-GF. Jadilah kawan je. Hehe. (Btw, K dah pun jadi suami orang. Huhu.)

Then, satu hari tu, I balik sangat lewat. Bila ditanya, alasannya jumpa bf. Kitorang pertikaikan la. Takkan sampai dah nak tengah malam baru balik. Dia dok pusing cerita. Sampai ke tahap kitorang ni pulaukan si I. Tak layan pun dia. Kemuncak pada perbalahan kitorang, masa I tipu kitorang. Ada sekali tu, kitorang pergi shopping kat Carrefour berdekatan asrama. I cakap kat aku, dia nak duduk kat luar je. Alasannya, dia selsema. Takut makin teruk kalau duduk dalam tempat ada aircond. So, kitorang pun ok jela. Bila keluar, dia kantoi dengan kitorang yang sebenarnya dia nak jumpa bf dia yang mana entah. Tapi masa tu, semua pakat senyap je. 

Keesokan pagi tu, aku, Yan, Z, L and I duduk kat meja makan. Kebetulan kitorang takde kelas pagi. So, duduk la sembang-sembang. L and Z mulakan siasatan. Tanya kat I macam-macam. Tapi I cuba tipu. Sudahnya dorang naik angin. Si L rampas handphone si I. Mula la adegan kejar-mengejar keliling meja. Hahaha. Aku jadi pemerhati je. Malas campur. Yan pun pada mulanya diam je. Aku pun tak pasti apa sebabnya. Tapi tiba-tiba Yan pun start mengamuk. Yan jarang marah. Tapi sekali dia marah. Nak gugur jantung aku dibuatnya. Hahaha. 

Zaman budak-budak. Kecik je kan? Sekarang? Gemuk kemain. Hahahha

Nak tau style Yan mengamuk macam mana? Dia punya marah sampai angkat kerusi beb nak bantai si I tu. Dengan tangan menggigil tahan marah. Aku memang dah kecut gila. Takut jadi pembunuhan pulak dalam bilik tu. So, aku lari keluar dengan peluk bantal duduk kat tangga. Tak nak libatkan diri. Hahaha. Pengecut aku masa tu. Bukan cuba nak leraikan. Tapi masa tu memang dah agak kecoh. Sampai semua tingkat keluar ke balkoni masing-masing nak tengok. Mau taknya. Dorang bantai tengking si I kuat-kuat. Rasanya sampai tingkat paling atas pun boleh dengar. Dahsyat tak dahsyat dorang buat soal siasat. Kalah polis. Hahaha.

Akhirnya, management asrama terpaksa naik masuk campur. Habis satu bilik kena panggil. Tak silap aku, masa tu kitorang semua pakat mintak tukarkan si I ke bilik lain. Kitorang dah malas ambik tau pasal dia. Banyak sangat masalah dia buat. Termasuklah tipu kena rogol! Jadi kes polis weh. Kes rogol. Bukan kes main-main. Sekali bila polis bawak pergi hospital untuk check, doktor cakap takde kesan koyak. Kalau ada pun, kesan koyak yang agak lama. Polis pon rasa dia tak dirogol. Polis cakap, orang kena rogol takkan buat laporan sambil sengih-sengih. Sepatutnya trauma. Huhu. So, after that, bilik kitorang jadi aman sikit. Tapi tak lama. Haha. Yela. Bilik paling banyak masalah kan. Anything yang jahat je, mesti akan libatkan nombor bilik kitorang. Kih kih kih.

Ok la. Itu antara kes yang paling besar yang melibatkan bilik kitorang. Besar la tu sebab masuk kes polis. Bilik lain aman damai je. Bilik kitorang? Hampeh. Itu kes besar. Sekarang nak bukak cerita pasal kenakalan / kejahatan yang kitorang pernah buat yang menjadikan nombor bilik kitorang terkenal kat Fatahna Court tu. Hak hak hak. 



Antara kenakalan yang kitorang pernah buat? 

* Main badminton kat tengah-tengah ruang kosong kat depan bilik kitorang tu sambil terpekik terlolong. Tu idea si Z. Dia yang ajak kitorang main kat situ. Dia main bukan dengan tangan and kaki je. Dengan mulut-mulut sekali jalan. Serius memang bising. Hahahaha. So, tak hairan la kalau ada yang report kat management. See. Glamour nombor bilik kitorang. Selalu sangat dapat complaint. Selalu sangat kena panggil ke bilik management.


* Pasang lagu kat pc sekuat-kuatnya sampai orang bilik sebelah datang mintak perlahankan volume. Yang ni pun Z punya kerja. Aku sendiri pun sakit hati dengar. Memekak. Tapi aku masa tu kan jenis tak banyak cakap. Diam je. Malas nak banyak bunyi. So, biar orang lain je yang tegur. Kadang-kadang sampai bertekak dengan bilik lain pasal pasang lagu kuat ni.


* Kunci pintu bilik, cuba nak layan citer blue / porn. Yang ini pun, si Z punya idea. Dia pujuk kitorang tengok. Ikutkan kitorang tak nak. Dah dia ajak beria-ia. Kitorang pun masuk la bilik. Kunci pintu tu takut kantoi. Tapi baru je tengok beberapa saat, semua pakat lari ke sinki. Nak muntah!!! Haha.. Masa tu memang menyesal gila tengok. Kah kah kah.


* Bergaduh / tak bertegur sapa antara satu sama lain. Hahaha. Bab ni kelakar. Masa baik, kemain weh sampai tarik katil bilik aku masuk kat bilik Yan, Nana, Mimi and W. Konon kamceng sangat. Tidur pun nak ramai-ramai. Entah nape, tiba-tiba satu hari tu kitorang bergaduh. Besar punya gaduh. Habis semua katil tarik keluar balik. Aku jadi tersepit. Sebab aku tak terlibat dalam pergaduhan tu. Cumanya aku lebih rapat dengan budak bilik Yan. Aku sampai tak tau nak berpihak sebelah mana. Part nak tidur tu takde masalah. Selalu je tumpang katil bilik Yan. Yang jadi problem, barang-barang aku ada kat bilik Z and L. Aku serba salah setiap kali nak masuk ambik baju ke apa ke. Takut dorang ugut ke apa ke. 

Btw, Z and L ni perangai agak gila sikit. Masa start gaduh tu pun, siap campak-campak beg keluar bilik. Wakakaka. Barang makanan macam biskut, gula, milo and yang seangkatan dengannya, semua bungkus simpan dalam bilik masing-masing. Padahal sebelum tu, semua kongsi. Berus gigi pun simpan dalam bilik. Sebab takut Z and L tu pergi guna jadikan berus jamban pulak. Hahaha. Dua orang tu memang jahat tak hengat. 


* Menyamar jadi hantu. Ini pun kerja si Z jugak. Banyak betul benda jahat dia buat kan. Haha. Sebab tu aku tak letak nama dia. Jahat terlampau. Huhu. Ada sekali tu. Aku tak tau mana dia dapat idea nak buat kerja gila ni. Tak silap aku, masa tu aku tengah lepak kat meja makan. Tiba-tiba je aku nampak si Z and L ni penuh semangat mekap kat dalam bilik. Aku perhati je. Yang lain-lain pulak duduk layan movie kat PC / buat assignment kat lantai. So, ada antara dorang ni macam tak sedar apa si jahat dua orang ni tengah plan nak buat. Aku tengok si Z sarung telekung. Rambut dia biar mengerbang. Rambut dia panjang lurus. Memang macam hantu. Si L pulak mekapkan dia ala-ala gothic tu. Dah siap mekap, si Z tutup lampu. Pastu keluar dari bilik cuba takutkan kawan lain. Si W la yang paling terkejut. Sampai lari keluar bilik. Hahaha. Tapi dia cakap, dia bukan nampak Z je. Dia ada nampak entiti lain sekali. Meremang bulu roma dibuatnya. Huhu.

Aku ingat sampai kat situ je dia buat. Takde maknanya. Dia keluar bilik pergi kacau bilik depan. Kebetulan pulak budak bilik Anis baring kat katil atas sambil baca buku and biar tingkap terbukak. Memang peluang terbaik la untuk si Z ni menyakat. Si Z ni balik bilik ambik kerusi. Dia berdiri atas kerusi betul-betul kat tingkap bilik Anis tu sambil buat bunyi-bunyi seram. Tak silap aku, nama yang si Z sakat tu Faz. Elok je si Faz ni pusing hadap tingkap, nampak muka si Z yang memang macam hantu real, terus dia jerit sekuat hati. Macam histeria. Pastu menangis kuat sebab terkejut. Menggelabah si Z lari masuk bilik. Kah kah kah. Tau takut. Terus dia cuci mekap pergi bilik Anis nak pujuk si Faz balik. Jahat terlampau si Z ni. Huhu.


* Bergaduh disebabkan makan kaki ayam. Cerita yang ni aku tak ingat sangat. Aku tak pasti aku ada masa kejadian ni ke tak. Tapi ni Mimi yang cerita kat aku. Mimi cakap masa tu dia makan kaki ayam. Si L ni bajet poyo. Dia memang suka bajet budak bandar sangat walaupun asal dari kampung. Hahaha. L cakap, macam geli je makan kaki ayam ni. Dah pijak tahi sana sini. Pastu kita pulak pergi makan. Mimi pun naik bengang la sebab cakap macam tu. Dah la kawan tu tengah makan. Cakap pulak macam tu. Terus bergaduh. Kena panggil lagi ke bilik management hostel. Bila ditanya apa punca pergaduhan, jawapan pendek je. Sebab kaki ayam. Wakaka. Macam bodoh je reason gaduh tu.. Hahahaha


* Buat iklan spender dengan caption menyakitkan hati. Kerja / idea sape? Sape lagi.. Orang yang sama jugak. Kebetulan masa dia guna sinki yang dekat luar tandas tu, dia nampak ada spender jatuh dari tingkat atas. Dia bantai ambik spender tu. Pastu dia tulis kat kertas kosong ayat macam ni,


"EEEEE.. SPENDER SAPE NI. KUNINGNYA.."

Caption jahat nak mampus. Nak lagi best? Dia bantai tampal kertas tu dengan spender tu sekali kat tangga hostel. Semua orang boleh nampak. Tapi tak lama lepas tu, spender tu hilang. Tak tau la sama ada tuan punya ambik or management yang tanggalkan. Hahaha. Tak senonoh punya perangai.


* Biar bilik bersepah macam tongkang pecah. Bab ni pun, Z and L merupakan penyumbang utama segala kekotoran yang ada kat dalam bilik kitorang. Kalau tak silap, kitorang pernah dapat warning sebab bilik kotor and busuk. Haha. Nak buat macam mana. Z and L tu pemalas. Makan tinggal je pinggan dalam sinki. Barang mekap bersepah atas meja. Rambut gugur biar je merata atas lantai. Memang susah la nak tengok dua orang ni pegang penyapu. Melawa pandai. Tapi kebersihan bilik hostel, hancur beb!

* Main mercun kat luar pagar hostel. Aku tak ingat mana kitorang dapat stok mercun. Yang aku ingat kitorang main ramai-ramai masa tu. Bising gila. Ada je yang keluar nak tengok sape yang buat bising. Memekak mengalahkan budak laki pulak. Huhu.

* Kacau orang dating kat lorong belakang hostel. Yang ni Z selalu buat. Dia memang suka bertenggek kat tingkap tepi tandas tu sambil biar rambut mengerbang. Kalau ada orang dating kat lorong belakang tu, mula la dia kacau. Setakat kacau je takpe lagi. Ni dengan rambut mengerbang macam tu. Tak ke macam langsuir. Mau sakit jantung orang yang lalu kat lorong belakang tu. Huhu.


Itu antara sebahagian kenakalan kitorang masa kolej dulu. Banyak lagi. Tapi dah tak ingat sangat. Dah lama dah pun. Saja nak imbas balik kenangan dulu kala. Hehe. Kalau korang perasan, kebanyakan benda jahat yang kitorang buat diilhamkan si Z. Nampak tak  betapa besarnya pengaruh buruk dia kat kitorang? Kih kih kih. Aku tak cakap dia jahat gila. Cuma nakal melampau. Gelak macam langsuir. Mengilai-ngilai sekuat hati. Paling aku terkejut masa dia dye rambut depan-depan aku. Mau tak terkejut. Ambik course syariah. Pergi kelas kemain sopan. Macam ustazah. Balik bilik, macam setan perangai. Hahahaha. 

Tapi kan.. Macam tak percaya. Aku kenal si Yan, Nana and Mimi ni sekejap sangat. Satu semester je sebab masuk semester kedua aku berhenti sebab masalah keluarga. Tapi tak sangka sampai sekarang kitorang masih berhubung. Selalu lepak sama-sama. Sanggup temankan aku masa abang aku sakit haritu. Tak sangka perkenalan yang singkat tu mampu bertahan sampai ke harini. TQ to Yan, Nana, Mimi and Erik sebab selalu temankan aku. Friens4Ever!!!


Nota Cik Rimau : Panjang berjela kan aku taip. Hahaha. Saja je sekali sekala nak imbas kenangan. Lagipun dah lama tak membebel dalam blog. Kasi can la sikit. Heheheh.

21 April 2015

Tanah Pusaka

Assalamualaikum wbt.. Dan salam sejahtera..


Malas nak cakap panjang. Dah tengah malam dah pun. Just nak tanya korang. Semalam sepupu aku kat Perak whatsapp aku mintak balik ke kampung 27 April ni.. Katanya ada urusan berkaitan tanah yang aku langsung tak pernah tau. Tanah rumah tu aku tau. Tapi kalau tanah kat bendang, baru semalam aku tau. Baru kutahu, arwah mak ni banyak tanah.. Huhu.

Ikut kata sepupu aku, Pejabat Tanah Kuala Kangsar mintak semua waris datang. Kononnya pak sedara aku sorang tu dah jual tanah tu senyap-senyap. So, sekarang ni pemilik baru nak buat la proses tukar nama. Aku jadi pelik. Bukan ke kalau nak jual kena dapat persetujuan semua pihak. Macam mana dia boleh jual tanpa persetujuan kitorang semua. Hurm..


So, cuba korang tengok sikit surat ni. Aku waris untuk penama nombor 3. Kalau korang tengok, aku wajib datang ke tak ek? Kalau tak datang, ada apa-apa kesan tak? Sebab pada tarikh tu nanti, aku kena bawak abang aku pergi PPUM untuk pemeriksaan susulan dia. Hurm.... Camne ek? Bole bagi cadangan? Huhu. 

01 April 2015

EXO - Call Me Baby Lyrics

Assalamualaikum w.b.t.. Selamat malam korang.. 






Jom layan lagu baru EXO. Call Me Baby. Best jugak lagu ni, Tengok music video lagu ni, lagi tambah suka pulak. Smart ooo tarian dorang.. Macam nak terminat kat dorang je ni.. Kih kih kih. Ok la. Jom nyanyi sekali..


LIRIK (HANGUL / ROMANIZATION)

이 거리는 완전 난리야
i georineun wanjeon nalliya
사람들 사이는 남이야
saramdeul saineun namiya
함께하는 매 순간이
hamkkehaneun mae sungani
Like boom, boom, boom, boom, boom
What up
Hey Girl 영원 같던 찰나
Hey girl yeongwon gatdeon challa
(운명 같은 순간)
(unmyeong gateun sungan)
나를 한 순간 뚫고가
nareul han sungan ttulkoga
(번개처럼 이 세계를)
(beongaecheoreom i segyereul)
넌 내 이름 불러주며 나에게로 다가와
neon nae ireum bulleojumyeo naegero dagawa

놀라워 섬광처럼 가득 차
nollawo seomgwangcheoreom gadeuk cha
너를 마주한 순간 oh my
neoreul majuhan sungan oh my
편하게 여기 앉아 이제 내 얘기를 들어봐
pyeonhage yeogi anja ije nae yaegireul deureobwa

Oh I don’t care 나 멀리멀리 돌아간대도
Oh I don’t care na meollimeolli doragandaedo
이렇게 너의 곁에
ireoke neoui gyeote
단 한 남자가 되어줄 테니
dan han namjaga doeeojul teni

메마른 내 입술에 너
memareun nae ipsure neo
스며들어와 나를 깨워
seumyeodeureowa nareul kkaewo
The time’s wasting girl
So don’t wait, don’t wait too long

빛나는 것들은 많아,
binnaneun geotdeureun manha,
그 안에 진짜를 봐봐
geu ane jinjjareul bwabwa
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby
(You know my name girl)
널 향해 커져간 마음아,
neol hyanghae keojyeogan maeuma,
너 말곤 그 문을 닫아
neo malgon geu muneul dada
(You know I’m here girl)
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby
몇 번이라도 Call me girl
myeot beonirado Call me girl

나를 나로 존재하게 해
nareul naro jonjaehage hae
내 세상은 오직 you’re the one,
nae sesangeun ojik you’re the one,
You’re the one
Girl you’re the one I want

빛나는 것들은 많아,
binnaneun geotdeureun manha,
그 안에 진짜를 봐봐
geu ane jinjjareul bwabwa
(You know my name girl)
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby
몇 번이라도 Call me girl
myeot beonirado Call me girl

Baby girl 욕심들 속에 날 선
Baby girl yoksimdeul soge nal seon
그 어떤 말도 넘어설
geu eotteon maldo neomeoseol
그런 믿음을 보여준 너
geureon mideumeul boyeojun neo

모두 변해 날 떠나간대도
modu byeonhae nal tteonagandaedo
너는 나만의 lady
neoneun namanui lady
내 손을 잡아주는 그거면 돼
nae soneul jabajuneun geugeomyeon dwae

빛나는 것들은 많아,
binnaneun geotdeureun manha,
그 안에 진짜를 봐봐
geu ane jinjjareul bwabwa
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby
(You know my name girl)
널 향해 커져간 마음아,
neol hyanghae keojyeogan maeuma,
너 말곤 그 문을 닫아
neo malgon geu muneul dada
(You know I’m here girl)
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby

어둔 미로 속에 갇혔던 Oh 나
eodun miro soge gatyeotdeon Oh na
(그 어둠 속에서)
(geu eodum sogeseo)
날 깨워준 [첸/디오] 네 목소리 들려와
nal kkaewojun [Chen/D.O] ne moksori deullyeowa
날 다시 태어나게 해
nal dasi taeeonage hae
[첸/디오] Yeah!
[Chen/D.O] Yeah!

E-X-O Listen!
Say my name (Louder)
혼란스러운 공간 속 날
hollanseureoun gonggan sok nal
이끌어줄 빛이 되고 놓치지
ikkeureojul bichi doego nochiji
않아준 너라면 (What up)
anhajun neoramyeon (What up)

널 안고 변치 않을게 널 안고
neol ango byeonchi anheulge neol ango
나를 떠나버린 사람들과 마주해
nareul tteonabeorin saramdeulgwa majuhae
Never don’t mind about a thing
내 가슴속 그 거대한 공백에 널 더해
nae gaseumsok geu geodaehan gongbaege neol deohae

흔들리는 세상 속에서 (Whoo- Babe)
heundeullineun sesang sogeseo (Whoo- babe)
빛이 돼준 오직 한 사람 바로 너
bichi dwaejun ojik han saram baro neo
Girl you’re the one I want
(You’re the one I want)

빛나는 것들은 많아,
binnaneun geotdeureun manha,
그 안에 진짜를 봐봐
geu ane jinjjareul bwabwa
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby
(You know my name girl)
(I’ll be your baby yeah- Ho!)
나를 나로 존재하게 해
nareul naro jonjaehage hae
(You know I’m here girl)
내 세상은 오직 you’re the one,
nae sesangeun ojik you’re the one,
You’re the one
Girl you’re the one I want
(You’re the one that I want)

빛나는 것들은 많아,
binnaneun geotdeureun manha,
그 안에 진짜를 봐봐
geu ane jinjjareul bwabwa
Call me baby, Call me baby,
Call me baby, Call me baby
몇 번이라도 Call me girl
myeot beonirado Call me girl


 ENGLISH TRANSLATION

This street is completely crazy 
Strangers in between people 
Every moment that we’re together 
like boom boom boom boom boom 
What up 
Hey girl, that one moment felt like eternity 
(the fate-like moment) 
When you pierced into me in just one moment 
(like lightning, in this world) 
You called my name and came to me 

It’s amazing, like a flash of light, 
you fill me up the moment I see you, oh my 
Sit here comfortably and listen to my story now 

Oh I don’t care, 
even if I have to go far 
I’ll be the one man to be by your side 

You seeped into my dry lips 
and woke me up 
The time’s wasting girl 
So don’t wait, don’t wait too long 

There are many who shine 
but look at what’s real among them 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 
(You know my name girl) 
My heart grows bigger for you 
and it closes its door for everyone else but you 
(You know I’m here girl) 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 
Even if it’s many times, Call me girl 

You make me exist as myself, 
you’re the only one in my world 
You’re the one, You’re the one 
Girl you’re the one I want 

There are many who shine 
but look at what’s real among them 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 
(You know my name girl) 
Even if it’s many times, Call me girl 

Baby girl, even among all the greed 
and all the words 
You showed that you believe in me 

Even if everyone changes and leaves me, 
you are my lady 
All I need is for you to hold my hand 

There are many who shine 
but look at what’s real among them 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 
(You know my name girl) 
My heart grows bigger for you 
and it closes its door for everyone else but you 
(You know I’m here girl) 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 

I was once trapped in a dark maze 
(in the darkness) 
But I hear your voice that woke me up 
You made me be born again, 
yeah 

E-X-O Listen! 
Say my name (Louder) 
If you become my light 
and pull me through 
this chaotic place (what up) 
I’ll hold you and never change, 
I’ll hold you and face those who left me 
Never don’t mind about a thing 
You came into the big emptiness in my heart 

In this shaking world (whoo babe) 
You were the only one who became my light 
Girl you’re the one I want 
(You’re the one I want) 

There are many who shine 
but look at what’s real among them 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 
(You know my name girl) 

(I’ll be your baby yeah- Ho!) 
You make me exist as myself 
(You know I’m here girl) 
You’re the only one in my world, 
you’re the one, You’re the one 
Girl you’re the one I want 
(You’re the one that I want) 

There are many who shine 
but look at what’s real among them 
Call me baby, Call me baby, 
Call me baby, Call me baby 
Even if it’s many times, Call me girl


Nota Cik Rimau : So, macam mana? Best kan? Hehe. Tapi, INFINITE masih group favourite Cik Rimau sampai bila-bila. Hahahaha.. INFINITE forever.. Yeahhhhh!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...