Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

29 Disember 2010

~ Kenangan Masa Sekolah ~

Hurrmmm... Tadi masa aku tengah melayan jiwang tengok gambar-gambar lama, tiba-tiba lak rasa nak story pasal member-member sekelas aku masa sekolah dulu. Rindu betul kat dorang semua. Masing-masing dah bawak haluan sendiri. Ada yang dah bekerja. Ada yang dah berkeluarga and ada jugak yang dah pun ada anak sendiri. Ada yang baru memulakan hidup di alam pekerjaan and ada jugak yang masih lagi bergelar pelajar. Walaupun jarang berjumpa, kami masih lagi kawan macam dulu-dulu. 

Sebelum aku tunjukkan kawan-kawan aku, meh aku cerita sikit pasal sekolah and kelas aku. Nama sekolah aku Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Tajul Ariffin, Manong. Terletak dalam daerah Kuala Kangsar. Walaupun agak jauh dari pekan, tapi inilah sekolah kesayangan aku. Sanggup tak terima tawaran asrama penuh sebab sayang. Haha. Ayat nak poyo je kan.


Masa tingkatan 5 dulu, aku and kawan-kawan duduk kelas 5 Sains 1 batch 2006. Kelas kitorang terdiri daripada 11 orang budak lelaki yang nakal-nakal and 10 orang budak pempuan yang baik-baik. Haha. Best duduk kelas ni walaupun subjek yang kitorang ambik agak mencabar. Huhu. So, kat sini aku nak tunjukkan siapakah kawan-kawan aku yang best tu. Layan...

Inilah dia sekolah aku. Dah banyak perubahan.. Masa aku nak habis sekolah dulu, baru la terbinanya pentas kat tapak perhimpunan ni.


Ini pulak gambar kelas aku, kelas 5 Sains 1. Tengah-tengah tu Cikgu Jamil, cikgu kelas aku. Tapi dalam gambar ni tak semua ada. Ada yang tak datang masa ambik gambar ni (Azwan Kekek).

Ini Yusri. Kitorang panggil dia ni Yus je. Dia ni lah ketua kelas. Langsung tak garang. Haha. Dia ni jugak Pengerusi Kelab Sofbol. Orang kuat sofbol ni. 
Dia ni pulak assistant kepada Yusri. Penolong ketua kelas yang paling ganas aku rasa. Hehe. Nama dia ni Nursyahidah. Tapi kitorang panggil dia Nor je. Kalau tak silap aku, dia sekarang ni kerja kat Johor.

Dia ni pulak Zinnur'ain Zainal. Kitorang panggil dia Zin @ Tek. Dia ni agak gila-gila orangnya. Dulu tak banyak cakap. Sekarang ni kejenya nak gaduh dengan aku je kat Facebook. Huhu. Dia ni jugak berbakat dalam seni melukis. Lukisan dia memang sangat-sangat cantik. :P

Ini pulak Zahid. Anak cikgu disiplin kat sekolah aku tu. Dia ni baik jugak la. Hehe. Dia jugak la buat aku minat baca Kreko. Keh keh keh... Sekarang ni dengarnya dah kerja tapi tak sure kat mana.

Ini member lama aku. Dari aku tadika lagi sebab kitorang sekampung. Nama dia Syaiful tapi panggil Epoi je. Masa tadika dulu, dia la yang selalu hantar aku balik rumah. Baik dia ni. Huhu. Sekarang ni masih lagi study kat JMTI.

Izzudin. Tapi kitorang panggil Udin. Ni pun aku kenal dari tadika sebab sekampung. Anak imam kampung dia ni. Masa kecik-kecik dulu, dia selalu ajak aku lumba basikal masa balik dari sekolah. And dia jugak jadi kegilaan ramai budak perempuan. Huhu. Sekarang ni masih study kat Politeknik Ungku Omar (PUO). Last semester kalau aku tak silap.

Nama dia ni pulak Farizul. Panggil Zul je. Dulu dia ni agak pendiam. Tak silap aku, dia mula bercakap dengan aku start tingkatan 4. Agak sensitif orangnya. Hehe. Sekarang ni masih study kat PUO. Lebih kurang macam Udin jugak.

Nama dia ni Fadhil. Panggil Pade. Agak tinggi la dia ni. Suka melawak. Dulu masa tingkatan 2 suka buli aku.Tapi sekarang ni, dia dah jadi baik. Kadang-kadang dia la tempat aku cerita problem or nak dapatkan nasihat. Hehe. Dia ni pun tak silap aku dah last semester kat PUO.

Ini pulak Syafiq. Atau nama lainnya Apek. Dah lama aku tak dengar cerita pasal dia ni. Tapi masa sekolah dulu dia antara yang buas jugak. Haha. Tapi kadang-kadang dia ni la yang jadi penghibur kat kelas. Suka buat lawak.
Sekarang ni tak pasti la dia kat mana. Tak silap aku dia ni sekarang kat Subang.

Dia ni Azwan. Kecik je orangnya. Kitorang panggil Wan Kekek. Dia ni pulak agak moody orangnya. Sekarang ni dengar cerita dia kerja kat DBKL.

Inilah Azfar. Ramai panggil dia Jepa. Dia ni selalu buat orang marah. Dulu aku memang selalu hangin dengan dia. Nasib la. Sape suruh cari gaduh dengan aku kan. Haha. Sekarang aku tak dapat nak pastikan dia ni buat apa and kat mana.

Kat gambar ni aku nak cakap pasal yang pakai baju biru tu. Nama dia Safwan. Digelar Wan Panjang. Dulu dia ni pun agak pendiam. Dia ni pun mula bercakap dengan aku start tingkatan 4. Sekarang ni dah habis belajar kot.

Ini pulak Sartila. Kitorang panggil Tila. Dia ni agak pendiam sikit. Tak banyak cakap. Dah pun kahwin and tak lama lagi bakal jadi mummy. Dia sekarang ni kerja kat Lumut. Dia ni pun kawan sekampung aku and banyak tolong aku selama ni.

Ini pulak Azlin (Lin) and Hafsah (Cah). Lin dah pun kawin tahun lepas and dah ada anak dah. Sekarang ni dia kerja kat balai polis mana entah sebagai PT (Kewangan). Cah pulak sekarang ni masih lagi belajar kat Kelantan tak silap aku. Ambik kejururawatan mungkin. Tak ingat. Hehe.

Ini Suzila. Panggil Su je. Dia ni student paling bijak dalam kelas aku dulu. Selalu sangat kitorang sekelas tiru jawapan latihan Matematik Tambahan dia. Selalu dapat nombor 1 masa exam. Agak pendiam. Sekarang ni masih lagi belajar peringkat ijazah dekat UPM.

Ini Nor Anisa. Atau panggil Nisa je. Dia ni pun agak bijak jugak. Sekarang tak pasti dia tengah buat apa. Hehe.

Inilah Izzati. Kawan baik aku dari sekolah rendah lagi. Dia ni banyak cakap sikit. Hehe. Kitorang duduk hostel sama-sama. Sekarang ni dia sambung belajar kat  UNIMAS.



Ini pulak Zahlia. Panggil Lia. Dia ni dulu tak banyak cakap. Aku selalu jugak usik dia. Saje gaduh main-main dengan dia. Dia sekarang ni kerja kat Subang jugak tak silap aku.

Dia ni pulak Umi Sarah. Panggil Umi je. Sangat lemah lembut. Suka layan novel cinta and cerita korea. Sekarang ni masih lagi bergelar student. Kalau tak silap kat UiTM Arau mungkin.

Yang ni kalau tak kenal jugak memang saja nak kena cakar la tu. Haha. Ni la aku. Si otai 5 Sains 1 dulu. Bendahari kelas paling ganas. Hehe.











Kat bawah ni pulak antara gambar yang sempat kitorang tangkap ramai-ramai sebelum menamatkan alam persekolahan. Tapi aku masih lagi tertanya-tanya siapa agaknya yang menangkap gamba-gambar ni. Serius tak ingat. Hehe.








Yang kat bawah ni pulak, kawan baik aku masa duduk asrama. Pernah sekelas jugak. Sampai sekarang masih lagi berhubung tapi takde la kerap sangat. Selain Izzati, Wahidah and Ira ni la kawan rapat aku masa kat asrama.

Dia ni la Wahidah. Banyak tolong aku. Family dia baik. Dari tingkatan 1 lagi kitorang dah rapat. Dia ni agak sensitif sikit. Hehe. Masa sekolah dulu dia ni Ketua Dorm kat asrama. Sekarang ni dia belajar kat UPSI. Bakal cikgu ni tau. Hehe.

Dia ni pulak Azmira. Ada panggil dia Ira and ada jugak yang panggil dia Siti. Ira ni agak kelakar orangnya. Dia ni pun banyak gak tolong aku. Sekarang ni dia masih lagi study kat UUM.

And last but not least, kat bawah ni aku sertakan video yang kawan aku buat khas sebagai tanda kenangan kitorang bersama. Aku cilok dari facebook dia. Hehe. Tengok video dia buat ni lagi la aku bertambah rindu nak jumpa dorang semua.

video


Kenangan kita semua tak kira pahit atau manis, aku akan ingat sampai bila-bila. Korang la kawan paling best aku pernah ada. Aku harap kita dapat lagi berkumpul ramai-ramai macam dulu. Semoga persahabatan kita semua akan kekal buat selamanya. Rindu nak ikut korang konvoi masa raya. Aku rindu korang semua!!! Huhu.

 
p/s : Malaysia menang la wei. Caya la Malaysia. Tapi agak hangin dengan jiran-jiran sekeliling. Elok-elok je tamat football match kat tv tadi, terus dorang bantai main mercun and bunga api. Bising je. Geram!

28 Disember 2010

~ Kembali Bosan ~

Hari Ahad lepas adik aku dah beli tiket nak balik Ipoh dah pun. Tapi kitorang beli kat Jalan Duta. Bukan kat Bukit Jalil. Maklumlah, ada football match malam tu. Tapi kan, ingatkan kat Jalan Duta takde la ramai orang. Sekali tengok dah macam kat konsert la pulak. Ramai gila. Agaknya semua orang dah lari beli tiket kat situ kot. Dengar cerita pakcik teksi yang hantar kitorang tu, katanya kat Bukit Jalil dah sesak. Padahal baru pukul berapa masa tu. Semangat betul la peminat-peminat bola sepak ni. Huhu. Pape pun berbaloi jugak la kan dorang tunggu awal sebab Malaysia dapat 3-0. Hehe.

Masa sampai kat stesen bas tu, kebetulan duduk pulak sebelah lelaki Jepun. Pada aku la kan, dia ni baik jugak la. Hehe. Sebabnya, masa mula-mula tu dia tegur kitorang. Dia tanya kitorang nak ke mana. Adik aku yang banyak layan dia. Aku ni agak takut nak speaking. Bukan apa. Takut salah guna grammar. Haha. Kalau aku rasa aku boleh jawab aku jawab la. Mana yang agak payah tu aku diam je la. Hehe. Lepas tu lelaki Jepun ni kasi kitorang pai Secret Recipe. Kitorang ambik je. Rezeki jangan ditolak ok. Haha. 



Nama lelaki Jepun tu Encik Kameno Kado. Aku pun tak sure apa ejaan sebenar nama dia ni. Aku tau pun daripada kawan Melayu dia. Dia call kawan dia masa tu maybe sebab nak tanya kenapa bas lambat. Pastu dia mintak aku cakap dengan kawan dia. Kawan dia tu la bagitau nama dia. Kawan dia mintak kitorang tolong tengok-tengokkan lelaki Jepun ni and tunjukkan dia kalau bas dah sampai. Dia pun nak pergi Ipoh, sama dengan adik aku. Lepas tu, lelaki Jepun tu tangkap gambar kitorang. Hehe. Kelakar tol.


Orang sekeliling kitorang tengok-tengok je. Pelik kot. Haha. Dia siap tunjuk lagi tu gambar-gambar dia pergi ke rumah student dia kawin. Actually, dia turun KL sebab pergi kenduri kahwin tu la. Dia ni pensyarah kat universiti apa entah kat Jepun tu. Kat Ipoh tu pulak kawan dia. Hebat la kawan lelaki Melayu dia sebab pandai cakap Jepun. Hoho. Jeles aku.Mungkin dorang kawan satu universiti kot. Entah la. Janji dia baik.



Lepas kitorang tunggu lama, adik aku kata nak tukar tiket. Bayangkan la, bas lambat dua jam dari masa yang dijadualkan. Adik aku berapa kali entah pergi tanya kat kaunter tu. Last sekali mamat kaunter tu cakap, bas belum masuk KL sebab jalan jammed gila. Sah-sah la sebab football match tu kan. Huhu. So, lepas je kitorang tukar tiket tu, kitorang cakap kat lelaki Jepun tu yang kitorang nak balik. Tak jadi balik Ipoh malam tu. Dia macam susah hati je. Kesian aku tengok. Tapi kitorang sempat la cakap kat mamat kaunter Transnasional tu tolong inform kat lelaki Jepun tu kalau bas dah sampai. Aku risau lak takut dia tersalah naik bas. Huhu. Then kitorang terus balik rumah. Bengang jugak la. Sepatutnya mamat kaunter tu cakap la awal-awal bas lambat lagi nak sampai. Huhu.



So, semalam la adik aku balik. Ngam-ngam je kitorang sampai ke Jalan Duta terus bas pun sampai. Takde la aku tunggu lama sangat. Pastu malamnya pulak, aku try la test P1 Wimax aku tu. Aku beli hari Ahad tu la. Not bad la. But still macam broadband biasa. Takde la laju mana pun. Padahal kalau nak diikutkan la kan, patutnya laju sebab rumah aku termasuk dalam coverage area P1 ni. Tak kisah la kan. Janji boleh tahan la kelajuannya. Hehe.




Hurmmm.. Tadi macam banyak sangat idea nak menulis. Ni dah hilang lak. Haissshhh. Nanti jela. Huhu.

24 Disember 2010

~ Accident ~

Harini aku nak story pasal apa yang dah jadi petang semalam. Semalam, Kak Su tumpangkan aku balik umah. Of course la aku terima tawaran dia tu sebab dia hantar aku sampai kat rumah kan. Kalau naik kete Abang Mok kang kena naik bas lak. Tapi kalau Kak Su naik motor, Abang Mok jugak la yang aku tumpang. Hehe. Orang cakap rezeki jangan ditolak. Hahaha.

Pastu masa dah sampai kat traffic light nak masuk ke kawasan Pantai Permai tu, tiba-tiba je dua orang perempuan yang naik motor kat depan kitorang jatuh. Terkejut aku. Nasib baik Kak Su tak bawak kete laju. Kalau tak mau terlanggar dorang. Nasib baik jugak masa tu tengah lampu merah. So, ada la 2 3 orang mamat motor berhenti tolong dorang. Dorang alihkan motor. Aku tak sure la pembonceng ke penunggang yang tak boleh jalan langsung tu. So, dorang yang berhenti tolong tu terpaksa angkat dia ke tepi jalan. Kawan dia lagi sorang tu pulak aku nampak tangan dia macam luka je. Mungkin tergesel kat jalan kot.Tapi tak lama pastu traffic lancar balik lepas motor dorang dialihkan ke tepi. Aku tak pasti lak apa yang jadi lepas tu sebab Kak Su terus jalan pas lampu hijau. Huhu. Apa-apa pun aku agak terkejut la. 


p/s : Petang ni adik aku balik... huhu

22 Disember 2010

~ Tak Tau Nak Letak Tajuk Apa... Haha ~

Harini aku naik teksi ag pergi keje. Sebabnya terbangun lambat. Padahal handphone dua-dua aku dah setkan alarm. Berbunyi banyak kali tapi aku matikan. Jadinya, lambat la kan. Aku bangun-bangun je tengok abang aku dah bangun dulu. Yang aku pelik tu, dia ke hulu hilir. Kejap ke dapur kejap ke depan. Apa nak dibuatnya entah.So tadi, pukul 6.30 baru aku keluar dari rumah. Aku tengok kat bus stop dah takde sape. Hampeh tol. So, lepas turun kat LRT Bangsar tadi aku naik teksi untuk ke ofis lak. Tapi pakcik tu pulak buat hal. Aku dah cakap dah masuk ikut bulatan yang dekat dengan KTM tu. Sekali dia masuk gak ikut Masjid Negara. Aku dah la fail kalau nak tunjuk jalan dari situ. Jalan lak menyeramkan je. Buat aku gabra je. Huhu. Nasib baik sampai jugak ke ofis. Hehehehe.

19 Disember 2010

~ Macam-macam Perangai ~

Ok. Harini nak cerita banyak benda. Kebanyakannya jadi minggu lepas la. And aku akui, minggu lepas mood aku agak teruk gak la. Sebab aku asyik angin je. Haha

Cerita first sekali aku nak tulis kat sini, pasal sikap sesetengah orang yang nak kita layan dorang macam dorang tu raja padahal pangkat tak setinggi mana. Contohnya masa dorang call la kan. Jangan expect semua orang kenal suara kita macam tu je. Salah ke kalau kita agak itu dorang  yang kol tapi kita tak pasti betul ke tak. Kadang-kadang kalau kita tanya sape yang call, bukan dorang jawab pun. Kadang-kadang dorang tak hiraukan pun soalan kita terus cakap nak cakap dengan dot dot dot. Takkan kita nak paksa dorang bagitau dorang tu sape baru kita nak bagi dia cakap dengan orang yang dorang nak cakap. Agak-agak la wei. Tu pun nak jadi isu ke? Tak faham betul la.

13 Disember 2010

~ Sengkek ~

Salam... 

Sengkek? Ape kes tiba-tiba je tajuk sengkek ni kan?? Hehe. Actually, saja nak story yang aku agak sengkek dah ni. Haha. Walaupun gaji Isnin depan dah dapat, tapi rasa macam berminggu-minggu lagi nak tengok akaun aku berduit. Huhu. Adik aku pun dah nak sengkek gak tu. Dia lak tertunggu-tunggu duit PTPTN dia masuk. Aku nak tolong pun tak boleh. Aku pun sengkek. Huhu.

08 Disember 2010

~ Tak Suka ~

Hurm.. Petang tadi ada mesyuarat MBJ kat Bilik Tanjung. Aku jadi pembantu kepada Tuan Syed sebagai urusetia la. Tuan Syed awal-awal lagi dah pergi ke bilik mesyuarat. Tapi bukan buat apa pun. Aku masuk je tengok apa pun takde. Aku pun keluarkan la fail-fail untuk mesyuarat tu letak kat meja. Abang Mat pon ada. Rupa-rupanya Pak Syed tu mintak Abang Mat jadi tukang jaga slide. Hampeh tol. 

~ Seribu Kemaafan ~

Salam....



Ermm.. Harini apa nak story ek? Hehe. Semalam cuti umum sempena Maal Hijrah. So, duduk rumah jela. Mula-mula plan nak puasa la kan. Tapi bangun pun dah pukul 6 lebih. Cancel jela. Aku tak tau nak buat apa. So, apa lagi. Sehari suntuk melayan facebook and tengok cerita My Best Pals yang aku pinjam daripada sorang akak kat office aku, Kak Jalilah. Hehe

Ok la. Aku nak story sikit kenapa tajuk kali ni seribu kemaafan. Macam ni. Aku ada sorang best friend. Kitorang memang rapat masa kat sekolah menengah dulu. Maklumlah, kitorang duduk asrama sejak dari form 1. Actually, kitorang kawan baik 4 orang. Tapi aku paling rapat pun dengan dia la. Bukan bermakna aku tak rapat dengan yang lain tu. Still rapat, tapi dengan dia ni lebih sikit. Nama dia W. Sebelum aku kerja kat KL ni pun, aku duduk rumah dia untuk sementara. Family dia pun ok dengan aku. Banyak tolong aku.



Semalam, W sms aku. Dia kata aku entah apa-apa sebab tak mesej dia. Konon aku ni tak ingat kawan. Tapi aku da cakap dah yang aku tak boleh nak selalu sms dia macam dulu. Aku ada banyak benda nak buat. And aku jugak dah agak malas nak sms2 ni. Aku sekarang layan ym je. Tak pun chatting kat facebook je. Tak tau la nape. Tapi malas betul nak menekan keypad handphone tu. Hehe. 




And lagi, aku sekarang tak banyak masa yang free dah. Yerla, balik kerja pukul 4.30. Pastu, naik bas lagi, sampai rumah dah pukul 5.30. Sampai je rumah, bukan terus rehat pun. Aku kena masak lagi. Lepas Maghrib lak, nak kena iron baju untuk kerja esoknya pulak. Kalau ada pun free, just dari pukul 9. Tu pun kalau takde hal la.



Aku dah explain kat dia sume ni. Tapi entah la. Aku just nak dia paham. Dia tetap kawan baik aku dari dulu sampai sekarang walaupun aku jarang sms dia. Aku tau dia marah aku. Tapi entah la. Tak tau nak buat macam mana. Aku just nak dia faham je yang sekarang aku dah tak boleh nak selalu sms or call dia macam dulu.  Apa nak buat wei??? Any idea???


Ok la... Got to go... Papai

~ adios ~

06 Disember 2010

~ Update Pukal ~

Hurrmm.. Rasanya dah lama aku tak update blog aku nie. Kenapa ek? Entah la. Malas kot? Haha. Jawapan yang paling sesuai aku rasa. Hehe. 



Banyak gak yang dah jadi sepanjang minggu lepas and 2 3 hari yang baru lepas nie. Salah satunya kitorang dapat bos baru. And sorang lagi pegawai kat bahagian aku dah dapat bertukar ke Melaka. So, Rabu minggu lepas SSM buat jamuan untuk meraikan pertukaran dorang tu. Huhu. Jamuan biasa-biasa je pon. Ada hadiah sikit and makan kfc. Bajet agak terhad. Hehe. Oh ya, Kak Nor pon ada datang melawat kitorang pada hari yang sama. 


Sabtu lak, aku saja je merayap dengan adik and abang aku. Konon nak pergi bayar duit yuran adik aku kat Bank Islam. Tapi dah agak lewat kan. Lagipon kitorang tak pasti ada ke Bank Islam bukak hari Sabtu. So, memandangkan kitorang keluar pon dah pukul 2 kitorang terus je merayap tanpa tujuan. Pastu konon nak ajak la si Izwan tu keluar sekali. Tapi budak tu bantai tidur la pulak. Jalan sekejap kat Low Yat and Sg. Wang and sempat la jumpa patung Upin Ipin tu. Cute! Hehe





Pastu dah tak tau ke mana, kitorang naik tren ke Sogo. Sogo ada apa la sangat kan. So, kitorang pon terus menuju ke tingkat 8. Haha. Agak2 apa ada kat tingkat tu?  Of course la Red Box Ria. Kitorang pon pergi kaunter tapi orang tu kata bilik dah penuh. Kena tunggu kejap. Tunggu la kejap. Pastu orang kaunter tu cakap guna bilik yang kat depan tu. Gila ah. Bilik untuk buat event tu dia bagi kitorang pakai. Huhu. Besar gak la bilik tu. Budak-budak yang betulkan mic lak layan kitorang macam kitorang memang tempah bilik tu. Kelakar tol. Haha. 




Best tu memang la best dapat bilik yang besar. Tapi malu la sebab orang-orang kat luar bilik tu asyik pandang2 je ke dalam. Budak yang bagi bil tu kata orang kat luar tak dengar and tak nampak apa yang kitorang buat kat dalam. Tapi dia tipu. Sebab masa kitorang keluar bilik tu, kitorang dengar tau dari luar. Hampeh punya budak. Tipu! Tak aci! Segan tau. Patut la orang-orang yang tunggu turn kat luar tu asyik jenguk-jenguk ke dalam. Huhu. Ok la. Kat bawah ni aku tunjukkan macam mana rupa bilik tu. Hehe
















Hehe. Besar kan? Not bad la. But still, sound system tak best. Hehe. Banyak komen tol kan. 




Hurmmm. Semalam lak aku hantar adik aku balik. Teman dia sampai ke Bukit Jalil je la. Tapi masa naik bas dari umah nak ke Puduraya tu, jalan jammed gila. Ape kes entah. Pastu masa dah sampai Bukit Jalil, elok2 je kan adik aku terus dapat bas yang lagi 5 minit nak jalan. Hehe. Tak payah tunggu lama2. Keh3.




Tu jela aku nak bebelkan harini. Hehe. Rajin nanti la aku update. Btw, dalam hujung bulan nie aku nak tukar pakai P1 Wimax la pulak. Nak internet yang laju. Haha. Bestnya. Goodbye la maxis broadband. Hehe. Ok la. Malas nak melalut panjang2. 



~ adios ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...