Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

17 Januari 2013

INFINITE H (인피니트 H) - Special Girl MV & Lyrics [Hangul / Romanized / English Translation]

Assalamualaikum dan selamat malam semua...



Ingat lagi tak Cik Rimau pernah citer pasal INFINITE H - Fly High mini album? Tak ingat eh? Tak ingat takpe. Boleh baca balik kat sini. Hehe. Kalau haritu Cik Rimau share pasal tajuk-tajuk lagu dalam album tu, kali ni Cik Rimau nak share lirik salah satu lagu dalam album tu. Lagu yang mana satu? Hehe. Of course la Special Girl. Tengah hot kot lagu tu sekarang ni. Errr.. Hot kat Korea la. Kalau kat Malaysia ni, INFINITE mungkin kurang dikenali. Kalau dah INFINITE pun orang tak kenal, sah-sah la sub unit dorang pun orang tak tau kan. Hehe. Kesian dorang.. Huhu.

Infinite H : Hoya & Dongwoo (Sumber : Google)

Pada Cik Rimau, lagu-lagu dalam mini album dorang ni memang best. Boleh layan la semua lagu tu. Masa baru keluar tu pun, lagu Special Girl tu berjaya jadi juara kat beberapa carta di negara dorang. Tapi satu jela yang Cik Rimau rasa tak ok. Cik Rimau rasa tak sepatutnya dorang keluarkan album ni masa ni (awal-awal tahun). Sebab apa? Sebabnya, awal tahun ni je pun dah berapa banyak entah artis keluarkan single and album baru. Tu tak campur lagi dengan artis-artis yang baru nak debut or sub unit dari group lain. Kan banyak saingan tu.


Paling tak bestnya, INFINITE H ni debut masa Girl's Generation (SNSD) tengah buat comeback. Sah-sah la perhatian peminat lebih tertumpu kat artis-artis yang dah punya nama besar camtu. Ya, memang INFINITE pun dah ada nama, dah ramai peminat. Tapi memang confirm la takkan mampu lawan Girl's Generation yang dianggotai oleh sembilan (9) orang awek yang cun melecun tu.  Girl's Generation tu antara artis paling terkenal kat Korea. Haisshhh.. Hope album INFINITE nanti tak bertembung dengan BIGBANG or Superjunior or mana-mana artis yang famous sangat-sangat. Kalau tak, confirm album dorang tak laku. Huhu.



Apa pun, hope lepas ni INFINITE H akan terus keluarkan lagu-lagu yang lagi best daripada sekarang ni. And tak sabar nak tunggu INFINITE muncul balik dengan album terbaru. Dengar citer, tahun ni dorang akan keluarkan album baru. Bila? Belum ditetapkan. Tahun lepas dorang keluarkan dalam bulan Jun. Mungkin tahun ni pun sama. Maybe la. Tunggu jela pengumuman nanti. Haha. Suka-suka je nak agak kan? Hak hak hak. Ok la. Jom layan MV kat bawah ni dulu. Nak nyanyi sekali pun boleh. Kan ada lirik ni. :p





HANGUL
[Hoya] 아무도 눈치 못 채게끔
너를 훔쳐 보는 게
내 버릇이 되었고
가끔 너와 눈이
마주칠 때면
아무렇지 않은
연길 하는 배우가 되었어
Action 대뜸 너에게 가서
말을 건내는 상상도
여러 번 해봐
근데 왜 난 늘
너가 내 앞에만
오면 얼어 버리는 걸까
I don’t know why girl
오 내 헤어스타일도
다른 남자들보다 괜찮고
어제 새로 산
셔츠 색상도
푸른 하늘과 완벽한
데칼코마니
오늘은 내 자존심을 꺾고
너에게 고백하고
싶지만 쉽지 않지
난 그저 멍하니
다른 곳을 바라봐

[Bumkey] Beautiful Girl
내 곁에서
웃고 있는 니가 너무 좋아
눈이 부신 걸
아름다운 널
훔칠 수 있게 너를 원해
Coz you are my

[All] Special Special Special
Special Special girl
Special Special Special
Special Special girl

[Dongwoo] 너를 볼 수 있는 찬스
월화수목금
내가 원하는 거는
주말이라는 보너스
나를 만나러 오는 너를
볼 수만 있다면
내 모든걸 다 줄게
그 대가가 뭐든
그러기 위해선
너에게 어필
할 수 있는 나만의
매력이 필요해
왜냐면 너의 곁엔
늘 남자들이 줄을 서있고
I gotta K O him
Baby 내게 기대 편하게
움직이지 않을게
만약 너가 내 품 안에
안겨 준다면
I will give you everything
오직 너만을 위해
시간을 비울꺼야 매일
이라고 고백하고 파
허나 현실은
내 마음과 왜 다를까
You don’t even know my name
오늘도 난 너의
옆을 그냥 지나쳐 조용하게

[Bumkey] Beautiful Girl
내 곁에서
웃고 있는 니가 너무 좋아
눈이 부신 걸
아름다운 널
훔칠 수 있게 너를 원해
Coz you are my

[All] Special Special Special
Special Special girl
Special Special Special
Special Special girl

[Hoya] 봄과 여름 가을과 겨울
할 것 없이 넌
너무나 아름다워
[Dongwoo] 널 처음 본 뒤로는
눈을 감고 있어도
계속 너의 실루엣이
아른거려
[Hoya] Yeah So sweet
So sexy hey
아무것도 손에 안 잡혀
너 때문에
난 All day All night long
[Dongwoo] Yeah So sweet
So sexy hey
아무것도 손에 안 잡혀
너 때문에
난 All day All night long

Beautiful Girl
내 곁에서
웃고 있는 니가 너무 좋아
눈이 부신 걸
아름다운 널
훔칠 수 있게 너를 원해
Coz you are my

Special Special Special
Special Special girl
Special Special Special
Special Special girl


ROMANIZED
[Hoya]
Amudo nunchi mot chaegekkeum
Neoreul humchyeo boneun ge nae beoreusi doeeotgo
Gakkeum neowa nuni majuchil ttaemyeon
Amureochi anheun yeongil haneun baeuga doeeosseo
Action, daetteum neoege gaseo
Mareul geonnaeneun sangsangdo yeoreo beon haebwa
Geunde wae nan neul neoga nae apeman
Omyeon eoreo beorineun geolkka?
I don’t know why, girl
O nae heeoseutaildo
Dareun namjadeulboda gwaenchanko
Eoje saero san syeocheu saeksangdo
Pureun haneulgwa wanbyeokhan dekalkomani
Oneureun nae jajonsimeul kkeokkgo
Neoege gobaekhago
Sipjiman swipji anchi nan geujeo meonghani
Dareun goseul barabwa

[Bumkey]
Beautiful girl nae gyeoteseo
Utgo inneun niga neomu joha
Nuni busin geol
Areumdaun neol
Humchil su itge neoreul wonhae
Cause you are my

[All] (ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl
(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl

[Dongwoo]
Neoreul bol su inneun chanseu, wolhwasumokgeum
Naega wonhaneun geoneun jumariraneun boneoseu
Nareul mannareo oneun neoreul bol suman itdamyeon
Nae modeungeol da julge geu daegaga mwodeun
Geureogi wihaeseon neoege eopil
Hal su inneun namanui maeryeogi pillyohae
Waenyamyeon neoui gyeoten neul namjadeuri jureul seoitgo
I gotta K.O him
Baby naege gidae pyeonhage
Umjigiji anheulge manyak neoga nae pum ane
Angyeo jundamyeon i will give you everything
Ojik neomaneul wihae siganeul biulkkeoya maeil
Irago gobaekhago pa
Heona hyeonsireun nae maeumgwa wae dareulkka
You don’t even know my name oneuldo nan neoui
Yeopeul geunyang jinachyeo joyonghage

[Bumkey]
Beautiful girl nae gyeoteseo
Utgo inneun niga neomu joha
Nuni busin geol
Areumdaun neol
Humchil su itge neoreul wonhae
Cause you are my

[All] (ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl
(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl

[Hoya] Bomgwa yeoreum gaeulgwa
Gyeoul hal geot eobsi neon neomuna areumdawo
[Dongwoo] Neol cheoeum bon dwironeun nuneul gamgo isseodo
Gyesok neoui silluesi areungeoryeo
[Hoya] Yeah, so sweet, so sexy, hey
Amugeotdo sone an japhyeo neo ttaemune
Nan all day, all night long
[Dongwoo] Yeah, so sweet, so sexy, hey
Amugeotdo sone an japhyeo neo ttaemune
Nan all day, all night long

[Bumkey]
Beautiful girl nae gyeoteseo
Utgo inneun niga neomu joha
Nuni busin geol
Areumdaun neol
Humchil su itge neoreul wonhae
Cause you are my

[All] (ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl
(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl



ENGLISH TRANSLATION
Glimpsing at you without anyone noticing it became my habit
And sometimes, when our eyes meet
I become an actor acting as if it was nothing
Action, I often think about going to you and starting a conversation
But why do I always freeze when you just come in front of me?
I don’t know why girl
Oh my hairstyle is a bit better than the other men
The color of the brand new shirt I bought yesterday is a perfect decalcomanie of the blue sky
Today I want to hold back my pride and confess to you but
But it’s not that easy
I’m just staring blankly somewhere else

Beautiful girl
I really like you smiling by my side
You’re sparkling
To be able steal the beautiful you
I want you
Cause you are my

(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl
(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl

A chance to see you
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday
The thing I want is the bonus that is the weekend
If I could just see you coming to see me
I would give my everything
Whatever the price is
To do so, I need my unique charm that can appeal to you
Because the men are always lining up in front of you
I gotta K.O him
Baby lean on me comfortably
I won’t move
If you just come into my arms
I will give you everything
Just for you, I will make time
I want to confess to you and say that it’s daily
But why is the reality different from my feelings?
You don’t even know my name
I walk by you silently again today

Beautiful girl
I really like you smiling by my side
You’re sparkling
To be able steal the beautiful you
I want you
Cause you are my

(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl
(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl

Spring and summer, fall and winter
Regardless of those, you’re so beautiful
After seeing you for the first time, even when closing my eyes, I see your silhouette
Yeah so sweet so sexy hey
Nothing comes in my reach because of you
I, all day all night long
Yeah so sweet so sexy hey
Nothing comes in my reach because of you
I, all day all night long

Beautiful girl
I really like you smiling by my side
You’re sparkling
To be able steal the beautiful you
I want you
Cause you are my

(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl
(ooh) Special, (ooh) special
(ooh) Special, special, special girl


INFINITE H - Special Girl @ M!Countdown


Nota Cik Rimau : Kenapa tiba-tiba rajin update pasal k-pop ni? Mereng ke? Haha. :p :p :p
P/S : Lirik ni banyak dirujuk dari sini dan sini.

1 ulasan:

Liawati Uret berkata...

Best gak lagu nih. Hehe! Bila kawan pasang MV dorang ni, memang tak tau pun siapa Infinite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...