Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

12 Jun 2012

Siapa Pencipta Uniform Pinafore Biru?

Assalamualaikum and selamat tengahari kepada semua 
pembaca yang sudi melawat blog buruk and dah berzaman-zaman tak update ni.. :p


Harini tergerak hati nak update sebab nak share something kat sini. Something yang aku baru je tau semalam. Huhu. Jom kita belajar sejarah sekejap yer kawan-kawan. Ok. Kepada pembaca-pembaca perempuan, pernah tak zaman sekolah korang dulu pakai uniform 'pinafore'? Aku tak pernah pakai. :p Bagi korang-korang yang pernah pakai tu, dah tau ke sape yang reka pinafore biru yang masih dipakai sampai sekarang ni? Kalau tak kenal lagi, meh aku kenalkan. 

Gambar pinjam dari Encik Abuya.

Aku baru je dapat tau semalam. Tu pun salah sorang pegawai kat jabatan aku yang share kat fb keratan berita tu. Baru la aku tau yang pereka uniform tu orang jabatan aku rupanya. Tak sangka aku. Hehe. Tahniah pada pegawai yang berkenaan. :p

3 ulasan:

dwaty berkata...

kim salam la kat pegawai tu... aku pakai pinafore sekolah rendah jer...

CINTA UNTUK KITA berkata...

krim slm kat beliau ya..:)

Cik Rimau berkata...

dwaty : hehe.. sy xpenah pkai pon.. :p

CUK : hehe.. insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...