Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

06 April 2017

DIET

Assalamualaikum w.b.t dan selamat tengahari.. 


Hehehe.. Hai hai hai.. Lama betul aku tak jenguk blog ni. Tak ada apa sangat pun aku nak story. Just nak share sikit hasil diet. Kalau korang nak tau, aku start diet bulan Mac 2016. Sebab apa diet? Sebab masa tu berat aku dah cecah 99.9kg. Sikit je lagi nak sampai 100kg. So, terus pasang tekad nak diet. Aku try buat diet Atkins. Empat bulan aku diet, berjaya kurangkan hampir 20kg. 

Tapi malangnya, Julai 2016 aku warded sebab suspek apendiks. Terus stop diet sekejap. Sampai la sekarang aku tak sambung diet. Cuma control bagi berat tak naik je. Nak tengok hasil? Ada la perubahan sikit. Baru nak start diet balik ni. Azam aku nak pastikan raya kali ni, saiz baju turun 1 saiz. Hehehe. Wish me luck yer korang-korang yang baik hati. Nah aku belanja gambar dulu dengan sekarang. :p


Tadaaaa.. Hasil diet atkins selama 4 bulan.. Sekarang baru nak sambung balik ni. Nak kasi pipi kurang gemuk. Jom diet!!! #jomkurus 


P/S : Cik Rimau tak mau dah jadi gemok sangat macam dulu. Nampak rupa macam jauh lagi tua dari umur sebenar. Hehe.. Sekarang OK sikit kan??? 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...