Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

23 Mac 2011

Cakap Tak Serupa Bikin...

Assalamualaikum and selamat sejahtera kepada semua yang singgah blog ni..

Semalam aku ada cerita konflik yang aku hadapi kat office kan. Ending kat entri tu aku cakap, aku nak jadi serius je harini kan. Konon tak nak tegur sape-sape. Nak tumpu perhatian kat kerja je. Balik lambat la konon. Itu cakap semalam ye. Sebab hati tengah marah. Hati bila marah, macam-macam kita boleh keluarkan. Tapi hari ni lain pulak jadinya. Cakap lain tapi buatnya lain. Ini la yang dinamakan cakap tak serupa bikin ye kawan-kawan. Hehe.

Awal-awal pagi tadi je kot aku boleh kotakan apa yang aku cakapkan semalam. Bertegur sapa dengan orang-orang tertentu je. Pastu aku duduk diam je kat meja aku. Siapkan kerja-kerja yang ada. Rajin la konon. :-) Actually bukan rajin sangat pun. Pagi tadi aku tak berapa nak sihat. Demam kot. Haha. Duduk diam jela kat tempat. Tak merayap pun okeh. Tapi lepas je pergi makan kat Dayabumi, terus sihat. Cuma suara je yang still tak ok. Faham-faham jela macam mana suara kalau tengah selsema. (Tak boleh la aku nak melalak..Hehe)


Nota Cik Rimau : Entri pendek je harini. Malas cerita panjang-panjang. Nak layan tv je malam ni. Lagipun, dari tadi Cik Rimau asyik terbersin je. Adeh.. Selamat malam semua..

13 ulasan:

kay_are berkata...

hee.. bese r tu.. bukan senang nak serius cik rimau.. ++ bile kte dah terbese ngan x serius ni kan.. xpe =)

Solihin Zubir berkata...

smoga cpat sehat la ye cik rimau.. :D

Mohamadazhan hjDesa berkata...

duduk diam ja, jangan mengaum sangat.hehe. gurau2 ja


moga cepat sembuh :)

ayie berkata...

sian demam cik rimau

ayie berkata...

lupa nak tulis.. ada nama kat entry..hehe

Fadzli Amir berkata...

Bawak2 la berehat ( maknanya jangan banyak berjalan kat tempat org ) dan jgn lupa makan ubat..hehehe..moga cepat sembuh...

Suhami Ahmad berkata...

ayoyooooo. Cik RImau dah tak nak huha...abislah kebosanan opis Cik RImau...

Cik Rimau berkata...

kay_are : cik rimau bole je serius.. tp ikut mood.. tp kalau kwn mintak blakon tolong tipu org, ye cik rimau xbole nak serius.. hehe

Cik Rimau berkata...

solihin : tq ye.. hehe

Cik Rimau berkata...

azhan : ishh.. name pon rimau.. mane ley dok diam.. hehe

Cik Rimau berkata...

ayie : okeh.. nt cik rimau buat ye..

Cik Rimau berkata...

fadzli : uih.. kate cik rimau ke nie.. hehe

Cik Rimau berkata...

atok : skjap je tekad xnak buat bising tu.. esoknye trus bising lek.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...