Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

13 Mac 2011

Kawan Kahwin, Aku Lak Yang Excited Terlebih..

Sekali lagi aku menaip. Tadi nak story dah. Tapi belum transfer gambar ke laptop. Tak nak la story kalau takde gambar. Nanti tak best la kan? Hehe. Actually tadi, aku dengan beberapa orang kawan dari Seksyen Sumber Manusia (SSM) and Seksyen Kewangan pergi kenduri kahwin Kak Najwa. Semalam majlis pernikahan and harini untuk majlis sanding and kenduri. Majlis dibuat kat dewan (lupa apa nama dewan tu tapi ada perkataan Dato Keramat) yang dekat dengan LRT Jelatek. 

Aku tengok, meriah jugak majlis tu. Tema warna putih and merah. Kitorang sampai agak lewat tadi. Aku keluar dari rumah pukul 11.45 pagi. Then sampai kat KL Sentral dalam pukul 12 lebih. Walaupun Kak Su sampai lebih awal dari aku, tapi dia pulak pergi tengok baju baby. Aku pulak terpaksa tunggu dia. Semakin lambat la jadinya kitorang sampai kat LRT Jelatek tu. Aku risau je kena marah sebab yang lain-lain tengah tunggu kitorang kat sana. Kak Su pulak sedap-sedap je salahkan aku yang lambat. Banyak cantik. Kalau aku tak tunggu dia, aku rasa aku dah ada kat LRT Jelatek tu 15 minit lebih awal ok. Tapi malas nak menjawab. Diam kan jela. 

Antara staff Bahagian Khidmat Pengurusan yang hadir memeriahkan majlis.

Ramai jugak kan tetamu yang datang? Aku kawin nanti agak-agak ramai tak datang? (Berangan la ko Ija oi!!)





Ini la dia pengantinnya, Kak Najwa. Lawa kan? Hehe.









Ini masa dah nak balik. Bergambar dulu dengan pengantin. Aku takde dalam gambar ni ye. Huhu.

Bestnya tengok orang kawin. And secara tiba-tiba aku terfikir. Adakah perkahwinan aku nanti meriah macam ni? Siapa yang nak jadi wali aku? Siapa akan tolong aku siapkan semua persiapan perkahwinan? Bila terfikir tu semua, tiba-tiba rasa takut nak kawin. Tapi takkan aku nak membujang sampai ke tua kan?? Nak kawin jugak!! (Sah gatal kan? Hehe)



Nota Cik Rimau : Esok Cik Rimau cuti. Seronoknya tak payah dengar Pak Syed membebel. Hope esok dorang tak jadi la pindah tempat duduk. Sebabnya, ada orang tu macam dah tak sabar je halau Cik Rimau dari meja tu. Entah apa-apa kan. Sabar-sabar la kot ye pun. Hurmm..

16 ulasan:

ayie berkata...

jangan lupa bagi kad nanti..hehe

Cik Rimau berkata...

wakaka.. adeh.. mude lagi kot.. tunggu ayie kawin dlu.. baru cik rimau kawin.. hehe

aLieF si Muncung ManiS berkata...

cik rimau kena inform alief kalau cik rimau kawen..kalau tak inform,,,siap cik rimau..haha..

Cik Rimau berkata...

alief : lmbat lg la nak kawin.. mude ag nie.. xready ag kot nak jd wife org.. haha.. kalau inform, alief nak dtg ke? hehe.. kalau x inform lak, ade berani ke nak ape2kan cik rimau? hehe.. xtkut kne ngap??

iwan_dextrous berkata...

cait..igt dia tadi.ahahha

Cik Rimau berkata...

iwan : mude ag la.. xmau aih kawin awal.. seram siot.. hahaha

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Duduk muda sejoli
Atas pelamin berseri
Dihias intan baiduri
Sebagai raja sehari

Lepas duduk bersanding
Jalan rapat berganding
Salam bersalam keliling
Sambil mata menjeling

Riang pengantin baru
Gurau senda bercumbu
Aman damai selalu
Sampai ke anak cucu

Suhami Ahmad berkata...

Ooo, cik rimau nak kawen ek....hihi

Cik Rimau berkata...

afzainizam : salam persahabatn jugak.. hehe.. tq singgah..

Cik Rimau berkata...

atok : mane de la.. mude ag tau.. atok kwin dulu.. baru cucu2 ikut jejak langkah.. haha

cik lola berkata...

hahaha..mmber2 cik rmai gak yg dh nek pelamin..putih mata..huhu..cik rimau , jom kite kawen,.hehe..ops...

Cik Rimau berkata...

cik lola : tu la kan.. tgok kwn2 kawin, ase jeles pon ade jugak.. tp stkt ni rse blom sedia ag kot.. haha.. ape kate cik lola kwin dulu.. baru cik rimau ikut jejak langkah cik lola.. hehe

kay_are berkata...

congratz kepade yang kawin!! cik rimau bile lagi?? hee

Cik Rimau berkata...

kay_are : erkkk!! nak bagi cik rimau mati tercekik ke ha?? hahah.. mude ag lor.. kr kawin dulu.. nnt cik rimau mnyusul.. hik3

Meteoragurlz berkata...

hahahaha..cik rimau dah berangan2 nak kawin tu kompem dalam hati ada taman lah tu..ahakss..

Cik Rimau berkata...

Meteora : diam la ko.. ko tu kawin dulu.. calon dah ade depan mate kan.. sile kawin cepat.. hahaha.. aku? er.. lambat ag.. hik3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...