Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

25 Ogos 2012

Datang Bertandang...

Assalamualaikum and selamat sejahtera..


Masih dalam mood raya. Semalam dapat sms daripada Yan, kawan sebilik masa belajar kat kolej dulu. Dia bagitau nak datang beraya kat rumah aku. Adehhh.. Aku jadi susah hati. Susah hati sebab takde kuih kat rumah. Maklumlah, aku kan beraya kat kampung tahun ni. So, aku takde la nak beli kuih banyak. Ada beli. Tapi dah kitorang bedal sampai habis. Ingatkan takde sape nak datang. Biasanya, memang takde pun yang nak datang beraya kat sini. 


So, awal-awal pagi tadi, aku and adik aku turun ke pasar. Adik aku rajin nak masak kuah kacang and rendang. Lepas Zohor, Yan sms. Katanya dah nak sampai. Yang buat aku pelik, dia tanya pasal maggie la, sos cili la. Memang pelik. Kata nak datang beraya. Kenapa tanya pasal tu pulak kan? Huhu.


Dalam pukul 2 petang, Yan pun sampailah kat rumah aku. Dia datang dengan Mimi and Nana (kawan sebilik masa kolej). Aku nampak dorang bawak Pizza. Ceiittt.. Patutlah tanya pasal sos. Nak makan pizza rupanya. Terbalik pulak kan? Tetamu pulak datang bawak makanan. Haha.


Menikmati pizza sambil layan Mohabbatein. hehe


Dah kenyang membedal pizza, kitorang rehat kejap. Tapi pastu, kawan-kawan aku ni ajak pulak pergi beraya kat rumah sorang lagi kawan kitorang yang kebetulan tinggal satu blok dengan aku. Semua dah kekenyangan. So, masing-masing pakat cakap tak nak makan la konon. Bajet nak pergi rumah kawan tu, tak nak makan dah. Nak minum je. Sekali bila dah sampai, lain pulak jadinya. Habis licin apa yang dihidangkan. Haha. Cakap tak serupa bikin. Ape daaaa...







Nota Cik Rimau : Tak sangka dapat jumpa dorang semua. Kali terakhir kitorang jumpa, tahun lepas kot. Tu pun lepak-lepak kat Sunway je. Huhu. Hope boleh jumpa lagi lepas ni. :p

3 ulasan:

Crew Fathi berkata...

oh..meriahnya... ^_^

Cik Rimau berkata...

crew fathi : hehe.. xdela meriah sgt.. huhu

Tanpa Nama berkata...

I'm not sure where you're getting your information, but good
topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
Thanks for magnificent info I was looking for this
information for my mission.

Here is my web-site :: Nico Jacoby

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...