Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

27 Mei 2011

Bebel Panjang..

Assalamualaikum and salam sejahtera semua yang sudi membaca bebelan Cik Rimau..


Alhamdulillah.. Harini aku semakin sihat. Aku tak rasa pun aku demam walaupun kawan-kawan office kata muka aku merah and nampak macam demam. Aku dah telan panadol dua kali tau harini. InsyaAllah sihat. Huhu. Cuma batuk and selsema je macam agak teruk. Sengsara aku kat office tadi. Sikit-sikit batuk and terbersin. Perit tekak aku jadinya. Korang pernah tak kalau batuk, tekak rasa macam radang semacam je. Memang perit la. Tak tau macam mana nak cakap. Tapi memang membuatkan aku rasa nak je korek tekak aku sampai rasa radang tu hilang. Haha.


Cakap pasal kerja, harini biasa je kot. Buat mana yang sempat je. And of course aku terpaksa segerakan satu kerja berkaitan urusan naik pangkat Encik Yoon. Awal-awal pagi lagi dia dah tanya. Aku baru sampai office masa tu. Tiba-tiba ternampak dia kat mesin punch card. Aku cepat-cepat la masuk dalam tandas sebab nak elakkan diri dari bertembung dengan dia. Agak-agak dia dah naik office dia, aku keluar dari toilet. Sekali nampak dia ada kat kereta pulak. Adeh.. Terpaksa la jawab jugak. Mujur dah siap. Huhu. Kalau tak naya aku. :-)


Pasal Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ) pulak, aku terpaksa mintak bantuan Abang Lan and Kak Liza untuk siapkan folder. Memang tak sempat kalau aku buat sorang-sorang. Walaupun rasa serba salah nak mintak tolong dorang, aku terpaksa jugak. Sorry Kak Liza and Abang Lan. Tapi aku takde la paksa dorang buat cepat. Dorang nak tolong pun kira bertuah tu tau. Mana yang tak sempat dorang siapkan, aku mintak tolong adik aku je kot siapkan. Esok aku nak OT. Bawak sekali adik aku. Boleh mintak dia tolong. Haha. (Kes dera ni tau.)


Harini jugak, aku merasa buah tangan dari Sarawak. Pemberian Kak Jalilah. Dia outstation kat sana dua hari lepas. Baik kan Kak Jalilah ni? Setiap kali dia pergi bercuti or kursus, tak pernah pun dia lupa untuk belikan apa-apa. Selalu sangat aku and Kak Ziha merasa buah tangan dari dia. Memang baik hati betul akak sorang ni. Muka cantik, putih bersih and comel. Hati pun baik. Bujang lagi. Memang ada ciri-ciri wanita idaman lelaki. Untung siapa dapat jadi suami dia. Huhu. Apa pun, thank you Kak Jalilah. :-)


Ok. Panjang pulak bebel aku malam ni. Sebelum tidur, nak try la petua yang Kak Intan bagi siang tadi. Petua untuk hilangkan rasa perit kat tekak. Saja menggedik mintak adik aku buatkan. Rajin pulak dia buatkan tu. Reason dia senang je. " Lahi buat sebab akak demam je ni." Hampeh tak? Tak ikhlas betul. Hahaha. Tapi takpe. Nak jugak dia buat. Betul tak? Hehe.


Nota Cik Rimau : Malas betul nak pergi kerja esok. Memikirkan kerja banyak je ni. Kalau tak banyak kerja, mau aku tidur je esok. 

Ps : Tadi layan cerita Kongsi. Boleh la tahan. Tapi tak berapa nak best la. Huhu.

4 ulasan:

Mohamadazhan hjDesa berkata...

member yang tgk kongsi pun cakap benda sama...

Entri terbaru : Cerita Orang Kampung Kita...[Part 4] | Kopi Tarik dan Nasi Lemak

Nurun berkata...

semoga cepat sembuh. dr aritu, cik rimau ni suke tulis entry tentang kerja. workholic sungguh cik rimau kite ni. sakit2 pun nk pegi buat ot. syabas!

Cik Rimau berkata...

Azhan : tu la.. mcm rugi je tgok kat panggung.. xbest sgt la.. jln cite agak longgar.. huhu.. ag best adnan sempit (bajet pro je nak komen.. )

Cik Rimau berkata...

Nurun : bukan gile kerja pon.. hak3.. keje byk cik nurun oi.. kne la siapkan jugak.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...