Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

30 Mei 2011

Mimpi Yang Tak Terduga..

Assalamualaikum and selamat sejahtera semua..


Ok. Cerita mimpi lagi. Ini bog mimpi ke apa ni ha? Haha. Rileks la wei.. Nama pun blog personal. Merepek jela kerja aku kat sini. Bagi can la sikit kat aku. Huhu. Semalam kan.. Aku tidur macam biasa la kan. Tapi bukan la tidur betul pun. Tidur-tidur ayam jela. Tak lelap sangat pun. Tiba-tiba termimpi. Mimpi macam real je. Macam nak bagitau somthing pun ada. Tau apa aku mimpi?


Selalunya, sebelum tidur, handphone aku letak atas meja. Senang nak capai. Kalau letak dekat bantal, sah aku tak bangun. Handphone entah ke mana, aku entah ke mana. Hehe. Entah macam mana, malam tadi aku mimpi aku tengah bersembang dengan sorang kawan. Sape kawan tu, aku pun tak tau. Aku tak ingat langsung. Dalam mimpi aku tu, kawan aku tu tanya la mana handphone aku. Aku cakap kat atas meja. Dia suruh aku check. Aku jawab, aku malas. Tapi dia suruh aku check jugak. 


Aku jawab je ok, aku terus tersedar. Aku terus tanya adik aku, mana handphone aku sebab takde atas meja. Ada kat dia rupanya. Aku tanya buat apa. Pastu dia jawab nak ambik gambar. Aku mintak balik. Dia bagi. Aku baru nak sambung tidur baik. Tapi terhenti kejap sebab teringat mimpi tu. Aku pun pegang handphone yang aku dah letak balik atas meja tu. Panas! Eh.. 


Aku toleh kat adik aku. Aku tanya kenapa panas. Aku tanya dia ada guna ke. Dia kata tak. Dia terletak handphone aku bawah laptop dia. Ye ke ni.. Aku pun tekan la *124#. Tengok balance. Ehhh.. Mana pergi kredit aku ni. Aku pandang adik aku balik. Aku marah dia. Dia kata, dia ambik kredit aku. Hampeh tak?? Geram ni..


Tak kisah sangat pasal ni. Yang aku kisahkan pasal mimpi tu. Mimpi tu, macam nak bagitau aku yang adik aku tengah guna handphone aku and guna kredit aku senyap-senyap. Hurrmm.. Pelik ni. Haha. Tapi kan.. Aku rasa, adik aku yang rasa lagi pelik kot. Yela kan, aku tiba-tiba terjaga tengah malam tanya pasal handphone. Tak ke seram kau. Nasib la. Sape suruh ko tidur lambat kan. Kan dah kena dengar aku mengigau la, aku terjaga tiba-tiba la. Nasib nasib.. Hak hak hak..



Nota Cik Rimau : Minggu ni SSM akan jadi sangat sibuk. Maybe la. Sebab tinggal 7 or 8 hari je lagi Hari Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Jabatan. Mana-mana yang terlibat dah semakin nampak betapa sibuknya dorang. Kami yang bawah-bawah ni puak, tunggu arahan dari semasa ke semasa jela. Tak nak balik malam macam tahun lepas. Seriau la balik malam sendiri. Huhu.

6 ulasan:

rj Etika berkata...

fuiyoo...cik rimau nak dapat kuasa sakti tafsir mimpi kot ni. hahaha~

Piah Becok berkata...

wuihhhh bukan semorang buleh dapat gitu. beruntung tuuuuu..

jom terjah HAMBA ZAMAN SEKARANG: ulasan ringkas

bunga berkata...

hahaha..mmg seram tu,.,hakaa

Cik Rimau berkata...

rj Etika : haha.. mengarut je... kih kih kih

Cik Rimau berkata...

Piah Becok : yeke?? heheh.. ala.. kebetulan je ni.. huhu

Cik Rimau berkata...

bunga : seram?? hahaa.. mane de la.. pelik je kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...