Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

08 Mac 2011

Aku Tak Manja La...

Kebosanan membuatkan malam ni aku bersembang dengan ramai member kat facebook chat. Macam-macam cerita aku dapat. Ada yang bakal mendirikan rumah tangga. Ada yang dah berkurun menghilangkan diri, tiba-tiba muncul balik. Aku apa lagi. Ambik peluang untuk dapatkan nombor telefon dorang la. Kawan lama kan. Takkan nak lost contact macam tu je. 

Lagipun terfikir jugak. Mana la tau satu hari nanti jodoh aku sampai. Boleh jugak ajak kawan-kawan lama ni untuk sama-sama memeriahkan majlis aku nanti. Haiisshh. Berangan kuat betul aku ni kan? Entah-entah tak kawin-kawin. Ishh.. Tak nak la macam tu. Hopefully aku kahwin jugak nanti. Jealous ok tengok kawan-kawan yang dah kahwin bahagia je dengan perkahwinan dorang. Nak jugak! Haha. Sah gatal kan? Tapi bukan la sekarang ok. Muda lagi kot. Belum lagi cukup 22 tahun. Ada lagi 9 hari lagi ni nak genap 22. Rasa macam dah tua pulak. Adehh.. 

Melalut entah ke mana la aku ni. Nak cerita lain. Taip lain. Ok ok. Aku nak story pasal satu benda ni ha. Siang tadi, aku kacau la someone dari Seksyen Kewangan masa majlis perpisahan dengan dua orang staff tu. Saja menggedik kacau dia. Sekali tu, ada someone cakap aku manja. MANJA ok! Hello. Aku manja? TIDAKKK!!! Hilang la title ganas aku kalau macam ni. (Untuk pengetahuan korang, aku ni ganas sikit. Suka belasah orang. Haha)

So tadi, aku kacau la yang cakap macam tu kat wall facebook dia. Dia jawab balik. Korang nak tau apa dia jawab? Meh aku copy paste kan kat sini. 

"hahahahahahaha....assalammualaikum Raja....jgn le mrh...mun suka dgr Raja b'ckp tau...sbb dia...jeng jeng jeng jeng....yg td tu lah... kalau tgh mrh...sejuk hati mun bile dgr Raja tengah bercakap....hihihihi....jgn lah mrh...tenyum tenyum tenyum cikit.....:)"

Hampeh tak jawapan dia? Pastu aku kacau akak yang aku kacau masa majlis perpisahan tu. Akak ni pergi back up la pulak apa yang kawan tadi cakap kan. Ini apa dia jawab.

"mun:tau xpe BULAN...akak suke nyakat2 dak raja...klu live kn blh dgr sore die yg tgh mrh...tp M&*^% gak...hikhikhik..."

Nampak tak betapa bersatu hatinya dorang mengenakan aku? Huwaaaa.. Jahat kan? Tapi mujur la endingnya ada ayat penyejuk hati. Nak tau ke? Hehe.
 
"hahahahahaha.....best jugak berkawan dgn Raja nie...buat mun tergelak & senyum sorang kat sini bc komen-komen Raja...hikhikhik"

Itu la yang dia cakapkan. Terfikir jugak bila baca komen dia. Aku ada banyak buat lawak ke kat komen-komen aku? Rasanya takde. Huhu. Tapi takpe la kan. Sekurang-kurangnya berjaya jugak aku buat dia rasa macam tu. Hehe. Bangga pulak kat diri sendiri. (Sila lempang aku sebab "memerasankan" diri sendiri. Huhu)

Sekali lagi aku melalut. Apa kes la malam ni asyik mengarut je. Huhu. Actually point utama entri nak menyatakan yang aku tak MANJA. Sikit pun tak, ok! Pelik jugak bila ramai kat office kata aku manja. Termasuk la Kak Ziha. (Jangan marah yer i promote nama u je kat blog i ni. Hehe). Aku punya la ganas dengan dorang. Boleh pulak dorang cakap yang sebaliknya. Hurmm.. Tak mau la kata aku manja dah wei. Adakah aku perlu jadi lebih ganas  lepas ni? Perlu ke tak? Hehe.


Nota Cik Rimau : Esok Cik Rimau nak list kan semua kerja yang ada. And nak settlekan ikut tahap kepentingannya. Kena lebih sistematik. Kalau tak, diri sendiri merana. Haiisshh.. Mau tidur. Selamat malam semua.

(Tak sempat nak singgah banyak blog malam ni. Mood ke laut agaknya. Esok aku singgah rumah korang semua ye. Hehe)

13 ulasan:

ayie berkata...

haha rimau manja ke..sweetnyee..hehe

darxniq berkata...

gagagga,,....budak manja..

http://www.darxniq.com/2011/03/tips-sidia-mencintai-kita.html

Suhami Ahmad berkata...

wah, canggih harimau zaman sekarang ek....manja...bukan cik rimau k! hihihi

Meteoragurlz berkata...

hahaha..cik rimau ni manja2 ganaz kot..kahkahkah..abis lah cik rimau ni kejar ak satu opis ni kang..

Cik Rimau berkata...

Ayie : nak kne ngap ke nie??? haha

darxniq : waaaaaaaaa.. ni betul2 nak kne ngap nie..

Atok : eceh.. dan2 kate rimau lain.. huhu

Ila : aku xkejar ko.. aku baling ko dgn kasut je kot.. haha

kay_are berkata...

rimau manje?? yang tu series lawak.. =P

Fadzli Amir berkata...

oooo..baru kutau....ni rimau sekolah...ala-ala manja gitu...hehehhe..jgn marah...

Cik Rimau berkata...

kay_are : amboi mr. kay_are.. sedap2nye kutuk cik rimau.. huwaaaa

Fadzli : nape rimau sekolah lak? mane de manja la.. ni rase nak belasah org nie.. haha

aLieF si Muncung ManiS berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aLieF si Muncung ManiS berkata...

betul ke suka belasah orang ni??? macam tak caye je...hehe..wahhh..tak lama lagi birthday awk....

Cik Rimau berkata...

eh.. betul la alief.. tye la akak2 and abg2 kat office cik rimau.. sape yg xpenah kne belasah dgn cik rimau.. belasah stkat main pukul sikit2 je.. lau lelaki, dorg gurau bukan2, cik rimau terajang.. hahaha.. sekola dulu lagi ganas.. budak laki selalu kne sepak sebab dorg suke cri gaduh dgn cik rimau.. hehe

amry berkata...

terbongkar sudahhh...ingatkan cik rimau ni umur nak dekat 30 dah.hehehe...jangan marah tau...nak tanya tapi segan.kang kata nak ngorat plak.hehehehehehe

dah nama pon cik rimau kan...mesti ganas ni...ngaum sekali nak dengar boleh?hehe

Cik Rimau berkata...

amry : uik.. cik rimau mude ag la.. awat pk cik rimau dah umur mcm tu?? ade gaya org umur mcm tu ke cik rimau tulis kt sini?? huhu.. ag satu, awat la xtye je trus.. cik rimau bukan cepat perasan ye.. nak tye ape pon tye je.. xde maknenye nak pk mr. amry nak ngorat.. hahaha.. memang ganas pon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...