Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

14 Mac 2011

Jom Jawab Tag : Mari Kenal Rakan Blogger

Assalamualaikum and selamat petang semua..


Aku tengah lepak-lepak kat rumah ni. Aku cuti harini. So tadi aku melayan la cerita mengarut yang ada lagu cenggini, "dunia khayalan.. dunia impian..". Cerita apa lagi. Cerita dongeng tu la. Tak tengok sangat pun. Mata melekat kat skrin laptop. Sembang kat ym dengan kawan-kawan office. Sambil cuba mendapatkan informasi terkini apa yang jadi kat office tu. Haha.


Sambil tu jugak, aku merayap la ke blog kawan-kawan lain. Sekali sampai la ke pondok Atok apo-apo yolah. Baca entri. Pastu tertangkap ada nama aku kat senarai yang kena tag. Adeh.. Teman dah la tak pernah kena tag ni. Kena buat apa ek? Jawab je kan? Hehe. Ok. Teman cuba la jawab ye. Moh layan ..


1) Adakah anda rasa anda hot??
   - Hot ek?? Hot yang macam mana tu ye? Hot yang glamour tu ke hot cuaca? Haha.  Ya aku rasa aku hot. Hot-tempered. Hehe. (Boleh?)

2) Upload gambar wallpaper/pic anda guna sekarang
   - Uik.. Wajib ke ni? Hehe.. Upload karang kata tipu pulak. Huhu.

Ini gambar wallpaper kat laptop aku sekarang ni.
Blogger profile.
Facebook profile.
Twitter profile.
YM profile.


3)Cerita pasal gambar profile.
  • Gambar untuk wallpaper - suka tengok sebab kucing tu cute sangat. Geram tengok perut dia. Haha.
    • Gambar profile yang aku guna untuk Blogger, Facebook and Twitter - Semua gambar harimau kan? Dah nama aku Cik Rimau. Mesti la semua guna harimau. Hehe. Dulu guna kucing. Harimau pun adik-beradik kucing jugak kan? Cute and lagi besar. Puas kalau dapat peluk. Wakaka. 
    • Gambar kat YM - Teddy bear. Gila kan? Lain semua harimau. Sekali ym guna teddy. Sebelum ni guna gambar harimau jugak. Tapi kawan kata nampak ganas sangat. So, tukar jela. Hehe.

            4) Bila kali terakhir makan ayam?
               - Malam semalam. Masak sendiri ok. Sedapnya. Nyum nyum. Nak ke? Haha.

            5)Lagu terakhir yang anda dengar? 
                - Spider - Jangan Kau Berputus Asa. (Minat dengar lagu ni lepas singgah blog Iwan.. )
             
            6)Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini? 
                - 3 in one. Hehe. Chatting kat facebook, chatting kat ym, tengok tv and dengar lagu. Er.. 3 in one ke 4 in one? Haha.

            7) Selain name sendiri, anda dipanggil ape?
                - Banyak woo nama panggilan.. Cik Rimau kat sini je. Kat luar macam-macam nama orang panggil. Raja, Niza, Ija, Ja, Hasniza, Je, Eja.. Paling glamour Ija and Raja. Hehe.

            8) Tag 8 orang (Terpulanglah nak tag sape2 pulak lepas nie atau tak. Dan pada sesiapa yang berminat)
            1. Ayie
            2. Nanaosaki
            3. Nina Cadbury
            4. Cik Lola
            5. Alief Muncung
            6. Kay_are
            7. Saiful Nazmi
            8. Meteoragurlz

            9)Siapakah no 1 anda?
               - Ayie. Kawan di alam maya ni jugak. Hehe. Yang penting, birthday dia dekat-dekat je dengan birthday aku. Haha.
             
            10)Katakan sesuatu tentang no 5.
                - Hurmm.. Alief ni bagi aku seorang yang ceria. Cuba korang terjah blog dia. Entri dia mesti ada je ayat-ayat kelakar. Hehe.

             
            11)Orang no 3 berhubungan dengan siapa?
                 - Errr.. Mana aku tau.. Hehe.. Tanya tuan punya badan sendiri eh.

            12)Bagaimana pula no 4?
                 - Cik Lola pun aku tak tau dia dengan sape. Korang nak tau, tanya sendiri. Lagi molek. Kan?


            13)Pesanan buat no 6?
                 - Pada kay_are, beta teringin sangat nak tengok muka tuan hamba. Asyik tengok topeng je. Hehe. (Gurau je)


            14) Kata-kata cinta buat no 2?
                  - Erkk.. Tak mau. Aku pemalu ok. Haha.

            15)Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?
                  - Ada. Dua-dua umur sebaya. Hehe.

            16)Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no.1
                  1. Birthday dia esok.(Happy birthday tau. Hehe.)
                  2. Dia duduk kat Seremban, Negeri Sembilan.
                  3. Lelaki.
                  4. Masih lagi belajar kat UiTM Melaka.
                  5. Selebihnya kena terjah blog dia sendiri la ye. Hehe.

             17)Persamaan antara kambing dan lembu?
                 - Dua-dua boleh dikorbankan untuk jadi santapan manusia. Hehe.

            18)Perasaan ketika jawab tag ni?
                 - Takde pape rasa kot. Haha. Kesejukan and berbungkus dalam selimut sebab hujan lebat sangat kat luar tu. Cejukkknyeee.. Hehe.

            19)Adakah anda tahu Rizman itu sengal?
                 - Er.. Rizman tu sape ek? Aku tak kenal pun. Huhu. 

            20)Gay or les?
                -  Dua-dua tak. Berdosa siot. Tak pasal-pasal kena telan bumi nanti. Hehe.



            Nota Cik Rimau : Lega. Siap jugak akhirnya. Nak layan Cinta dan Anugerah kejap. Sejuknya petang ni. Huhu. Pada sesiapa yang Cik Rimau tag tu, terpulang la nak jawab ke tak ek. Cik Rimau pun tak berani sebenarnya nak tag orang. Hehe.

            12 ulasan:

            Eqmal berkata...

            berbakul-bakul soalan,,hehe

            NaNaoSaKi berkata...

            thankz sbb tag saya :) nnt saya free saya buat erk :)

            Saiful Nazmi berkata...

            thanks cik rimau sebab tag saya... tapi seganla sebab kena letak pic saya... Hehehe.. Ta mo tamo ta mo... Hahaha..

            Auuuuuummm!!!!!!!!

            Cik Rimau berkata...

            Eqmal : tu la pasal.. letih den menaip.. hehe

            Cik Rimau berkata...

            Nanaosaki : same2.. ok.. ikut suke cik nana la bile nak buat.. huhu.. ape aummmm ha.. perli cik rimau eh..

            Cik Rimau berkata...

            saiful : eceh.. segan letak gmbar konon.. haha.. xmau buat xpe.. huhu.. cik rimau majuk.. haha

            kay_are berkata...

            topeng itu trade mark.. he.. bukan xmo wat tapi dah pernah wat r.. x caye.. tengok kat sini

            http://kazreal.blogspot.com/2011/03/week-ago-i-have-been-tag.html

            pape pun thanx sebab tag ye =)

            Cik Rimau berkata...

            kay_are : ceh.. ngah tertanya2 ni.. mcm mane la rupe org di sebalik topeng tu.. huhu.. pasal tag tu.. tak kisah lau xbuat.. haha.. sy pon takut nak tag org.. kalau ade yg buat tu, nasib je kot.. hehe

            rj Etika berkata...

            woah...gile ganas sume profile picture. hahahaha~

            aummm~

            aLieF si Muncung ManiS berkata...

            yay!!! alief orang ceria..haha.. tapi,kalau cik rimau jumpa alif depan2,,alief ni lagi buas..buas macam rimau..haha..cik rimau,,berani ke cik rimau peluk rimau?? tak takut kena ngap ke?haha..gurau je..cik rimau,,thanx taw sbb tag alief..huhu..cayang cik rimau..

            Cik Rimau berkata...

            rj Etika : haha.. sesuai ar kan dgn name cik rimau.. hehe.. kan kan kan?

            Cik Rimau berkata...

            alief : yeke buas.. mcm x je.. haha.. entah2 jpe depan2, pemalu gile.. haha.. peluk rimau? berani je.. hehehe.. anak rimau jela berani.. kih3.. wlcome.. :-)

            Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...