Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

20 Mac 2011

Kekeringan Idea

Assalamualaikum and selamat malam semua..

Dua tiga hari ni, aku dilanda kebosanan yang amat sangat. Nak update blog pun lambat-lambat je. Mood ke laut agaknya. Serius tak tau ke mana mood berblogging aku sekarang ni. Bukan la maksudnya aku dah tak minat menulis kat blog ni. Minat lagi. Memang aku suka menulis. Cuma mood untuk menulis tu merajuk sekejap kot. Haha.

Dari tadi aku merayap ke blog orang lain. Tinggal jejak la. Komen entri la. Baca entri la. Ingatkan boleh la dapatkan idea. Tapi tak jugak datang idea yang dicari tu.  Haisshh.. Actually, idea menulis ada. Idea nak mengolah ayat tu yang takde. Aku suka check dulu ayat and perkataan yang aku gunakan. Tengok sesuai ke tak ayat tu.  And lagi satu, aku ni kalau menulis memang ambik masa sikit. Faham-faham jela kalau online sambil tengok tv. Sah-sah la tumpuan tu terganggu dengan cerita-cerita kat tv.



Nota Cik Rimau : Sape tengok Mentor tadi? Cik Rimau sokong Salmah protege Erra Fazira. Suara dia power la. Ika boleh tahan la. Aiman tu biasa je kot. Cik Rimau puas hati la dengan markah Salmah tadi. 80 tu beb. Jauh ketinggalan Ika and Aiman. Hehe.

10 ulasan:

Wafiy Suzly berkata...

sempat gak tengok salmah, nak amik dia wat jadi teman tp mesra lah,ekekeke. kalau takde idea, teruskan tulis tentang berita semasa, ok gak..

Fadzli Amir berkata...

Dalam takde2 mood, siap gak satu entry kan....tu kalu takdak mood tu kalu ada...tak tau la berapa entry siap...hehehe

Cik Rimau berkata...

wafiy suzly : amboi.. gatal ye.. haha.. hurmm.. xminat la tulis isu semasa.. byk sgt org dah tulis.. hehe

Cik Rimau berkata...

fadzli amir : haha.. hang perli cik rimau ke ni.. xjugak.. ikut kerajinan.. hehe

aLieF si Muncung ManiS berkata...

cik rimau sebut nama alief 3 kali..kompem dapat idea utk tulis blog..haha..gurau je..

Mohamadazhan hjDesa berkata...

kalau tak dak idea, mai tolong check bahasa blog saya.hehehe.

Suhami Ahmad berkata...

Tu kan ada idea tu. Hehe. Ada gak entry yang nak di post

Cik Rimau berkata...

alief : haha.. kalau berkesan bole je.. tp mcm x je.. wakaka

Cik Rimau berkata...

azhan : amboi.. ambik kesempatan nampak.. hehe.. check sndiri la.. cik rimau check cik rimau punye je.. haha

Cik Rimau berkata...

atok : haha.. itu namenye entri kekeringan idea.. kan tok kan?? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...