Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

05 Februari 2011

Macam Mana Nak Buat Blog Jadi Ringan?

Salam..

MySpace Korang tengah buat apa? Dah tidur ek? Aku terkena  penyakit insomnia la pulak dua tiga hari ni. Hehe. Actually, aku tengah pening memikirkan macam mana nak buat blog ni jadi lebih ringan. Aku perasan kalau aku nak bukak blog aku ni agak lambat. Kalau tuan punya blog pun rasa berat, orang lain apatah lagi kan? Ada sesiapa nak bagi pandangan ke kat blogger yang tak pandai macam aku ni? Hehe.

Tengok blog orang lain cantik, rasa rendah diri pulak. Yerla, blog aku hampeh. Tak lawa. Huhu. Sedihnya. Aku nak blog aku jadi cantik. Cantik yang aku maksudkan ni, bukannya ada bunga-bunga or gambar-gambar comel semua tu. Aku nak blog aku ni simple je tapi kemas and menarik.  Tapi tak nak la kalau terlampau simple sangat. Kalau boleh simple yang nampak ceria. Banyak songeh betul aku ni kan? MySpace

Aku ni tak suka serabut. Sebab tu aku suka guna warna putih. Kalau korang perasan la kan, aku guna template yang tak banyak warna. Paling banyak pun tiga warna. Aku suka warna yang mesra dengan mata. Hehe. And paling aku nak mestilah blog aku ringan. Dah banyak cara aku cuba untuk ringankan blog ni. Tapi tetap jugak berat. Banyak sangat ke widget aku pakai? Rasa macam tak je. MySpace Huhu.

Aku nak mintak pandangan korang ni. Bagi la tips macam mana nak buat blog ni jadi lagi ringan. Aku suka masuk blog dua tiga orang ni. Tak ingat nama. Tapi memang best sebab laju je nak bukak blog dorang. Kebanyakan blog yang aku suka ni, dorang punya template simple tapi memang cantik and tersangat la kemas. Jeles aku tengok. Nak jugak wei..Aku tak pandai sangat nak mencantikkan and meringankan blog ni. Maklumlah, aku ni bukannya kreatif. MySpace

So, mintak tolong korang semua ye. Jangan malu jangan segan. Bagitau je pandangan or kritikan korang pada blog aku yang dah macam tongkang pecah ni. Dengan kritikan and pandangan korang tu nanti, boleh la aku try ubah blog ni untuk jadi lebih baik. Ye tak? Hehe. MySpace
Nota Cik Rimau : Kenapa Cik Rimau tak kreatif macam korang? Huwaaa.. Sedihnya.. MySpace

3 ulasan:

Chempaka Sari berkata...

saya suka sgt dgn blogger yg prihatin dgn berat blog dia. Saya punmasih berusaha nak ringan kan blog. Boleh tengok kat sini http://azzaazman.blogspot.com .Kalau kamu nk ringan jugak lagi, widget follower kene letzk kat side bar, baru saiz die kecik sikit. Dan mungkin widget live traffik tak perlu kot. Awak boleh cek kat stat blogger je.

Chempaka Sari berkata...

mungkin widget follower tu leh letak kat bawah iklan nuffnang kot. Anyway blog kamu tak berat pun (^_^)

faiz berkata...

jom follow blog saya ni juga jomwayangku.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...