Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

24 Februari 2011

Penat!!!!

MySpace Selamat malam semua.. Aku baru je dapat rehat ni. Harini letih sangat la. Macam-macam hal yang jadi. Dari pagi sampai la aku balik tadi. Rasa nak tidur pun ada ni. Tapi mana boleh tidur selagi tak update cerita terbaru kat sini. Hehe.

Untuk pengetahuan korang semua, awal-awal pagi tadi kitorang terima berita menyedihkan daripada salah sorang pegawai Bahagian Korporat (BK). Photographer Jabatan meninggal dunia malam tadi. Agak terkejut and tak sangka dia dah takde. Pada pandangan aku, arwah sorang yang baik and murah hati. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.

Lepas kitorang dapat berita tu, kitorang just diam jela tunggu pengumuman daripada staff BK. Tapi si AJT tu pulak melebih-lebih. Kitorang rasa lagi better tunggu pengesahan daripada staff BK and biar jela dorang buat pengumuman tu sebab arwah staff BK. Kenapa pulak SSM nak menyibuk sangat kan. Dia pulak dok kalut arahkan Abang Mat uruskan bas nak pergi ziarah and handle bacaan tahlil kat rumah arwah. Abang Mat pun naik angin la sebab kitorang tau yang semua tu mesti BK dah settlekan dulu. Tapi nak tak nak kena jugak la pergi jumpa orang-orang yang berkaitan tu. Bila Abang Mat naik balik, dia cakap yang semua tu dah settle. Poyo je kan AJT tu?

Kitorang beramai-ramai pergi menziarah rumah arwah yang terletak kat area Kampung Cheras Baru. Ada yang naik bas Jabatan, ada yang naik kereta Jabatan and ada jugak yang bawak kenderaan sendiri. Masa kitorang sampai kat rumah arwah, orang-orang yang datang memang dah ramai. Aku tengok Ketua Pengarah kitorang pun turun sama. Memang ramai la orang-orang jabatan yang datang. Tapi kitorang tak lama pun kat rumah arwah sebab family arwah nak segerakan urusan pengebumian sebelum Zuhur.  

Then, bila sampai ofis balik aku terus la sambung buat kerja macam biasa. Staff Unit Latihan semua pergi ke pantri sebab nak membalut hadiah-hadiah untuk Family Day kitorang hari Sabtu ni. Aku bukan tak nak tolong. Tapi aku kena siapkan cepat kerja-kerja yang agak penting. Kalau takde hal, memang dah lama aku tolong. Lagipun, tak sempat nak tolong, semua kerja tu dah siap. MySpace Hik hik hik. 

Lunch pulak, kitorang keluar ke Dayabumi sebab Cik Nita and yang lain-lain nak keluarkan duit gaji. Aku awal-awal lagi dah keluarkan. Haha. Memang ramai orang kat bank. Kesian kena beratur panjang. Itu la kan. Lain kali keluarkan awal-awal macam aku. Senang.  :-)

Siap semua urusan kat bank, kitorang ke KFC dekat CM tu. Cik Nita nak belanja kitorang. Rezeki lagi. Lepas makan, merayap kejap dalam CM tu. Selamba badak je. Padahal dah dekat pukul 2 petang dah tau. Tapi takpe. Bos-bos semua pergi INTAN. Hehe. Ronda-ronda dalam tu. Pastu singgah kat akak yang kitorang tempah mug tu. Mug tu dah siap tapi tak semua. Ada yang masih dalam proses. Esok baru boleh ambik. 

Then jalan balik ke Dayabumi. Singgah pulak ke kedai baju dalam tu. Haiiisshh.. Aku jeling-jeling jam je. Takut lambat sangat. Ada la dalam 15 minit kat dalam kedai tu. Pastu gerak balik ke office. Sampai office solat dulu. Then sambung kerja.

Dalam pukul 3.30 petang, hujan pulak turun. Lebat gila. So, teruskan kerja macam biasa sampai masa balik. Lepas hujan berhenti, aku and Kak Ziha gerak ke SOGO. Nak cari hadiah untuk Family Day tu nanti. Kitorang pakat masing-masing beli something yang boleh digunakan setiap hari tak kira la lelaki atau perempuan. Sape suruh tak buat macam yang dah dicadangkan tu. Nasib la kalau sape yang dapat hadiah kitorang tu. Haha.



Nota Cik Rimau :Sebenarnya Cik Rimau tak sabar nak ubah tempat duduk. Bila agaknya tu. Excited ni. Haha

2 ulasan:

Suhami Ahmad berkata...

wah marah betul cik rimau. Tapikan, sebagai atok, atok nak pesan sikit. Sikit je. Cik Rimau jangan dedahkan 100% story cik rimau tau...nanti perang besar ngan opismate. Atok ponah kono!

Cik Rimau berkata...

Hehe.. Tq atok atas komen tu.. Cik Rimau geram je.. Kalau pasal cerita kat sini, tak ramai kawan yg tau blog Cik Rimau.. Memang Cik Rimau rahsiakan.. Tapi betul jugak ckp tok.. Kot2 dorang terjumpa kan?? Huhu.. Akan diedit semula post nie.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...