Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

22 Februari 2011

Family Day? Best Ke?


Hurrmm.. Aku takde mood ni. Kenapa? Pasal family day SSM tu la. And pasal rombakan tempat duduk staff kat pejabat ni. Bosan. Mula-mula excited la jugak. Sekarang ni semangat nak join dua-dua benda ni dah hilang ke mana. 

Pasal family day tu, bukan la semua perkara aku tak suka. Aku just tak suka bila orang-orang yang  terlibat dalam menjayakan program ni macam tak tetap pendirian. Bukan la semua yang terlibat. Ada la sebahagian yang maca tu. Kalau mana-mana staff SSM yang terbaca ni hope korang tak terasa hati. Ini pandangan peribadi aku. Tak tetap pendrian yang macam mana tu?

Meh sini aku story. First sekali, berkaitan dengan makanan la. Aku pun dengar cerita kawan je. Sebab hal ni jadi kat dia. Aku tak menyokong mana-mana pihak. Tak bermakna dia kawan aku, nak kena sokong dia. Tapi dari cara dia cerita, aku rasa dia betul. 

Masa mula-mula mesyuarat untuk mengadakan program ni, semua AJK yang terlibat bersetuju nak order makan dengan mak kawan aku ni. Kawan aku ni ok jela. Dia terima je sebab mak dia kata boleh buat. Dah confirm dah pun. Sekali minggu lepas, salah sorang AJK bagitau kat dia, tak payah suruh mak dia buat makanan yang kitorang order tu sebab nak try pakej yang Taman Desa Water Park tu. Kawan aku kata mak dia dah beli dah pun barang-barang nak siapkan order tu. Sekali cancel pulak. Naik hangin jugak la kawan aku ni. So, dia bagitau la mak dia yang kitorang cancel order tu.

Tapi semalam pulak, masa meeting kali kedua, lain pulak yang dibincangkan. Pengerusi bagitau yang kawan aku ni dah cancelkan order kat mak dia. AJK yang suruh kawan aku cancelkan order tu, macam baru tau pulak. Macam tak tau apa-apa. Padahal, kawan aku cakap, dia yang suruh cancelkan. Aku dah mula blur. Sape betul sape salah ni. Pastu dorang pun decide nak beli bungkus je untuk sarapan. Settle dah perkara tu.

Lepas tu baru kejap tadi. Mula-mula pengerusi setuju untuk cabut undi untuk aktiviti tukar hadiah yang dorang nak buat masa family day tu nanti. Aku pun tolong la siapkan benda-benda untuk cabutan tu. Sekali bila dah siap semua, pengerusi datang bagitau yang tak jadi nak buat cabutan. Takut ada yang dah pilih nak bagi hadiah kat orang yang dorang nak. Lebih kurang macam tu la reason batalkan cabutan tu. Geram betul.

Pelik betul. Keputusan asyik berubah-ubah. Buat aku hilang mood je nak join family day ni. Membosankan. Sebab tu aku tulis status kat YM aku "MEMBOSANKAN JE". Menunjukkan betapa aku tak suka hal-hal macam ni. Geram!!!

Itu baru hal family day. Tak campur lagi dengan rombakan tempat duduk tu. Mula-mula dah setuju nak jalankan operasi pindah tempat duduk tu hari Khamis ni. Then pagi tadi dapat tau nak buat harini. Ok je la. Takde masalah pun. Tapi kitorang yang dekat kawasan aku ni tak boleh gerak selagi orang dekat pintu belakang tak mulakan pergerakan. Aku faham semua ada kerja masing-masing. Tapi boleh la kan kalau nak pindah barang sikit-sikit. But still tak buat jugak sebab tiba-tiba bos cakap nanti dulu. Nak keluarkan partition dulu. Takpela kan. Dapat jugak kitorang buat slow-slow. 

Tapi tak lama lepas tu, AJT keluar dari bilik bos. Dia kata boleh mula pindah time tu jugak. Pening betul la. Kejap kata harini. Kejap kata nanti dulu. Kejap kata hari Khamis pulak. Agak-agak la wahai bos-bos sekalian. Jangan peningkan kepala kitorang boleh tak?? Aku pening ni. Kerja sedia ada pun tak habis lagi buat, dengan ditambah dengan kerja-kerja tambahan, tiba-tiba nak suruh itu ini pulak. Fed up la macam ni.


Nota Cik Rimau : Mood Cik Rimau memang tak ok ni. Rasa nak marah je.  :-(

3 ulasan:

Qamarul berkata...

cik rimau jgn laa marah2... hehe

Cik Rimau berkata...

Haha.. Cik Rimau marah lunch tadi je Qamarul oi.. Cik Rimau ni cepat sejuk balik.. Hik hik hik

Suhami Ahmad berkata...

itu namanya tak tetap pendirian cik rimau. Atok cukup tak suka berada dalam situasi itu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...