Followers

MAKLUMAN! MAKLUMAN! MAKLUMAN!

Untuk makluman semua yang masih sudi membaca blog Cik Rimau, mulai 26 Ogos 2013 ni Cik Rimau akan mula post entri novel hasil tulisan arwah adik. Ada sesetengahnya dah siap ditulis. Ada jugak yang baru siap separuh jalan. InsyaAllah Cik Rimau akan cuba habiskan novel-novel yang tertangguh tu. (Ada sesetengah novel ditulisnya hasil idea Cik Rimau. So, maybe boleh tolong sambung.) Harap korang enjoy. Kalau ada sebarang kritikan dan komen untuk penambahbaikan amatlah dialu-alukan. :-)

27 Februari 2011

Family Day SSM, JPBD gempak!!

Assalamualaikum and selamat malam semua..

Macam yang aku ceritakan hari Jumaat lepas, semalam bersamaan dengan hari Sabtu,  seksyen aku, Seksyen Sumber Manusia adakan program Family Day kat Taman Desa Water Park. Aku gerak ke office awal-awal pagi lagi. Konon nak pasang cermin kat atas meja. Sekali sampai agak lewat jugak la. Naik teksi je sebab malas nak jalan kaki bila bawak banyak barang. Hehe.

Aku sampai kat office dalam pukul 8 lebih jugak la. Pastu terus naik office. Ikut plan awal, area masa tu sepatutnya kitorang semua dah ada kat office untuk bersarapan sama-sama. Tapi plan bertukar last minute sebab anak salah sorang staff yang handle bahagian makanan ni demam. Terpaksa la Cik Nita pergi ke Rawang ambik makanan  yang dah ditempah tu. Kesian dia awal-awal pagi kena ke sana sini. Aku dengan Kak Ziha dah lapar sangat terus melantak maggie kat pantri. Dekat-dekat pukul 9 pagi baru yang lain-lain sampai. Cik Nita pun sampai dengan sarapan pagi kitorang tak lama lepas tu. Ada beberapa orang staff yang lain gerak terus dari rumah ke Taman Desa Water Park tu.So, dorang tak singgah office untuk sarapan sama-sama.

Lepas semua dah siap sarapan, kitorang pun konvoi la beramai-ramai dengan menaiki enam buah kereta. Aku, Kak Ziha and anak sedara or adik Kak Intan tumpang kereta Cik Nita. Abang Zack naik kereta Cik Kema. Puan Nurul and Kak Liza masing-masing naik kereta sendiri dengan husband dorang. Kak Najwa pulak dengan tunang dia and satu kereta lagi, adik Kak Liza je. Dorang datang naik kereta masing-masing sebab adik Kak Liza tu nak balik awal sikit.

Cik Nita yang jalan paling depan. Anak sedara or adik Kak Intan yang tolong tunjukkan jalan. Sekali salah masuk simpang yang nak menghala ke Putrajaya tu. Puan Nurul potong kitorang. Dia call suruh kitorang ikut kereta dia. Haiisshh. Kan bagus kalau awal-awal lagi dia yang jadi leader. Takde la sesat jadinya. Haha.

Tak pasti kitorang sampai sana pukul berapa. Mungkin dah dekat pukul 10 pagi kot. Tunggu semua sampai baru pergi beli tiket. Disebabkan kitorang ramai, dapat la diskaun. Dengar-dengar masa nak masuk pintu pagar tu beg akan diperiksa untuk pastikan kitorang tak bawak makanan dari luar masuk ke dalam. Tapi kitorang lepas je masuk. Takde kena check pun. Selamat. Hehe. Yerla kan. Kalau check beg, habis la benda-benda tak sepatutnya dia nampak. Mana boleh. Huhu.

Lepas tu kitorang pun masuk la ke dalam tempat tu. Salin baju. Lepak-lepak kejap minum air. Cik Nita try call staff situ untuk tanya pasal tempat untuk buat telematch yang kitorang mintak dorang sediakan tu. Tapi tak dapat-dapat. Sudahnya kitorang semua pakat main air sendiri-sendiri. Memang best la. Bos pergi main dengan anak-anak dia kat bahagian kanak-kanak. Aku, Kak Ziha and Cik Nita pulak main dekat sekitar kawasan yang macam sungai tu. Kitorang sewa pelampung pastu gilir-gilir naik atas tu. Siap gaduh-gaduh lagi dengan dua orang budak lelaki yang perli kitorang dengan ayat macam ni. 

"Tak cukup pelampung ke kak?"

Hampeh betul. Malas la nak sewa pelampung banyak-banyak. Nanti payah nak usung ke sana sini. Dalam area 12.30 tengah hari, kitorang pergi main ombak. Kuat gila ombak. Aku tak berani nak ke tengah sangat. Jatuh karang tak pasal-pasal lemas. Aku dah la tak pandai berenang. 

Tak lama lepas tu ada pengumuman yang mintak Cik Nita jumpa staff Taman Desa Water Park tu kat kawasan kitorang buat telematch tu. Kitorang pun gerak la ke sana. Kitorang main dua game. Ada dua group. And of course la group aku menang. Hebat kan kitorang? Haha.

Dalam pukul 2 petang tu, aku naik ke atas. Tak nak join dorang naik benda yang berpusing-pusing tu. Aku gayat sikit. Hehe. Aku duduk melepak minum air dengan Kak Najwa and tunang dia. Sambil tangkap gambar sikit. Tak lama lepas tu, semua keluar daripada air. Nak salin baju sebab nak cepat pergi KFC Jalan Kuchai Lama untuk sambut birthday and bagi semua hadiah cabutan bertuah. And jugak hadiah yang kitorang saja tukar-tukar sesama sendiri tu.

Lepas semua dah siap salin baju, kitorang bergambar dulu kat luar pintu masuk Taman Desa Water Park tu. Masa kitorang nak gerak, kereta Kak Liza pulak tak boleh nak bukak lock kat stereng kereta tu. Lama dorang try nak bukak. Tapi tak boleh. Sudahnya bukak guna screwdriver je. Mujur mau bukak. Then terus semua gerak ke masjid area mana entah untuk solat Zuhur dulu. Kak Su, big boss and Puan Nurul dah gerak dulu ke KFC. Masa kitorang sampai kat KFC, makanan semua dah siap dipesan. Apa lagi. Melantak jela. Masing-masing dah lapar. Maklum jela berapa jam berendam dalam air. 

Siap je makan, kitorang pun mulakan la aktiviti cabutan bertuah and tukar-tukar hadiah tu. Aku dapat hamper untuk cabutan bertuah and dapat satu mug gambar katak dengan jam. Cute betul cawan katak tu. Haha. Lepas semua tu settle, kitorang pun gerak untuk balik. Balik aku tumpang Kak Liza. Dia hantar aku sampai ke rumah. Tak payah susah nak naik tren or bas dah. Hehe.

Tapi yang buat aku hangin tu, sampai-sampai je kat blok aku, aku tengok ramai berkumpul depan lif tu. Lif rosak pulak dah. Aku dah la bawak banyak barang. Bikin panas betul la. Aku memang takkan merajinkan diri untuk mendaki tangga naik ke tingkat 14 tu dengan bawak banyak barang macam tu. Tak kuasa den. Buat penat je. Ada la dalam sejam tercegat depan lif dengan orang-orang yang bawak banyak barang and duduk kat tingkat yang tinggi-tinggi macam aku. 

Pukul 6.30 petang baru jejak kaki ke rumah. Solat and mandi. Tunggu Maghrib jap. Lepas je solat Maghrib terus tertidur. Ambik kau. Penat gila ok. Tapi terjaga balik dekat pukul 10. Lepas tu layan la cerekarama. Boleh la tahan bestnya. Then bukak hadiah-hadiah yang aku dapat. Susah sikit nak lelap sebab dah tertidur awal. Ada la dalam pukul 3 pagi baru boleh tidur. Hehe. Ok. Aku ada tangkap gambar sikit. Ada dari hanphone aku and ada yang aku cilok dari facebook Kak Liza. Layan...

Gambar sebelum masuk.

Masih kat luar masa ni.

Ini Kak Liza ye. Hehe.

Antara staff yang join.



Ini dah lepas ke dalam. Berapa jam entah berendam dalam air.

Antara kawasan kat dalam Taman Desa Water Park.

Nampak tak benda berpusing-pusing kat atas tu? Itu la yang aku tak berani nak naik. Gayat ok.

Abang Zack dengan big boss Seksyen Sumber Manusia yang baru.

Masa ni dah nak gerak ke masjid and KFC. Posing dulu la kan. Hehe.
 

Masa untuk makan.



Siap sedia untuk aktiviti cabutan bertuah.


Antara hadiah yang ada.


Makanan yang disediakan untuk sarapan. Nasi lemak dengan ayam goreng.

Ini hadiah yang tukar dengan kawan tu.

Tengok dalam kotak. Masa bukak penuh dengan kertas. Aku dah buang dah. Hehe.

Antara hadiah yang ada dalam kotak tu.


Tadaaa.. Mempersembahkan cawan katak. Haha.



Ini jam ye. Cantik pulak bila tengok balik. Hehe.

Ok la kan. Dua-dua boleh guna hari-hari.

Ini hamper cabutan bertuah. Semua yang dapat hamper macam ni isi sama je kot. Haha.

Yang ni saja je nak tayangkan jabatan mana aku kerja. Hehe.



Nota Cik Rimau : Cik Rimau enjoy dengan program ni. Hope semua staff Seksyen Sumber Manusia dapat join kalau dibuat lagi lepas ni. Mesti lagi meriah. (Risau tengok kulit macam kuda belang. Sekerat hitam sekerat putih. Muka pun berbelang. Jenuh la nak putihkan balik.. Huwaaaa)

2 ulasan:

Suhami Ahmad berkata...

wah sonot nyer.....atok punyo family day bulan 4 nih..buek kat pD...hihi

Cik Rimau berkata...

bestnye tok.. dpt buat jauh2.. kitorang baru first time buat.. next time buat jauh2 lak kot.. bos ade bg cadangan nak buat jauh sikit.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...